Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/03/2019 16:04:23 - 07/03/2019 16:04:23 - 12423 Okunma

Üniversitemiz Rektörlüğü ile Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Hijyen Hareketi” Projesi “Minik Eller Yıkansın ve Fırçala Dişlerini Göster Gülüşlerini” İşbirliği Protokolü imzalandı.

Proje ile Kırklareli’ne bağlı yerleşim yerlerinde (Merkez – Üsküp – Vize – Çakıllı – Pınarhisar –Ahmetbey - Lüleburgaz -Büyükkarıştıran - Evrensekiz) İlkokul 1., 2., ve 3. sınıf öğrencilerine kişisel temizlik eğitimi verilerek doğru el yıkama ve doğru diş fırçalama yöntemlerinin anlatılması amaçlanmaktadır.

06 Mart 2019 Çarşamba günü Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen işbirliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem CERİT tarafından atıldı.

“Doğru el yıkama ve doğru diş fırçalama teknikleri hepimizin bilmesi ve doğru bir şekilde uygulanması gereken işlemlerdir.”

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, törende yaptığı konuşmada gerçekleştirilecek olan proje ile ilkokul çocuklarının yaratıcılık becerilerinin desteklenerek; kültürel, sosyal ve akademik yönden gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı öğrencilerinin de bu projede aktif görev alarak derste edindiği bilgi ve becerileri sahada uygulama fırsatı elde edeceğini dile getiren ŞENGÖRÜR, konuşmasına şöyle devam etti: “Doğru el yıkama ve doğru diş fırçalama teknikleri hepimizin bilmesi ve doğru bir şekilde uygulanması gereken işlemlerdir. Bugün üçüncüsünü imzaladığımız proje ile kişisel temizlik alışkanlıklarının çocuklarımıza erken yaşlarda kazandırabilmek ve sağlıklı yaşam kültürünü aşılayabilmeyi amaç ediniyor ve katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Toplumun bilinçlenmesi ve aydınlanması adına yaptığımız küçük bir dokunuşun yarın bize daha büyük bir dokunuş olarak geri döneceğine inanıyorum.”

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem CERİT ise, geçen sene ikincisi hayata geçirilen projenin uygulama safhasında standart eğitimin dışına çıkılarak öğrencilerin davranışlarını yaratıcı drama ve müzikal olarak geliştirmelerine yardımcı olduklarını ifade etti. Doğru el yıkama ve diş fırçalama tekniklerinin oyunlaştırma ile öğrencilere öğretilmesinin dikkat çekici olduğunu kaydeden CERİT,” Proje sonunda çok güzel geri dönüşler aldık. Bu açıdan ‘Minik Eller Yıkansın ve Fırçala Dişlerini Göster Gülüşlerini’ projesinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Hijyen Hareketi İşbirliği Protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
HİJYEN HAREKETİ PROJESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.