Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/03/2019 12:21:03 - 11/03/2019 12:21:03 - 14243 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 08 Mart 2019 Cuma günü Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin KOCA’nın açılışını yaptığı Pınarhisar Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA, bir dizi ziyaret ve Pınarhisar İlçe Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Kırklareli’ne geldi.

KOCA, Kırklareli Valisi Sayın Osman Bilgin’i ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan KOCA, "Lüleburgaz'da 300 yataklı hastanemizin yüzde 80'i tamamlanmış durumda. Bu yılın Haziran ayında teslimini yapacağız. Ayrıca Vize'de 52 yataklı olan hastanemizin gerçekleşme oranı yüzde 20'lere yakın, onu da Aralık ayında teslim almak üzere ihalesi yapılmış durumda. Demirköy'de ise bir entegre hastanemiz var bu entegre hastanemizin de kabul işlemleri bugünlerde yapılıyor. 10 sağlık kuruluşumuzun da, plan ve proje çalışmaları devam etmekte. Bunun dışında bugün özelikle acil hizmetlerinde geldiğimiz düzeyi biliyorsunuz. Kırklareli'nde acil istasyon sayımız 3'ten 19'a çıktı. Bu süreçte son 16 yılda ambulans sayımızda 3'ten 41'e kadar çıkmış oldu. Biz bu dönemde bu yıl için 3 tane 4x4 paletli ambulansımızın teslimini yaptık. Ayrıca 6 ambulans teslimini de Kırklareli'mize yapıyor olacağız. Yani 3'ten 50'ye çıkan bir ambulans sayımız olacak" diye konuştu.

"635 ambulanstan 4 bin 910 ambulansa çıktık"

Valilik ziyaretinden sonra Pınarhisar ilçesine geçen Bakan KOCA, 30 yataklı Pınarhisar Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan ve sağlıkta büyük mesafeler alındığını ifade eden Bakan KOCA, "Son 16 yıllık hizmet diliminde de acil sağlık hizmetlerinde önemli bir mesafe aldık. 635 ambulans sayısını 4 bin 910 ambulansa çıkardık. Yeni dönemde 800 ambulansın 400 tanesi teslim aldık ve bunların dağıtımına da başladık. Helikopter ve uçak ambulansı hizmetini bütün ülkede ücretsiz sunan, yeri geldiğinde yurt dışından hasta vatandaşımızı getirme konusunda devrede olan çok önemli acil ambulans hizmetlerine de sahibiz. Bu çerçevede sağlık turizminde ambulansın ve hava ambulanslarının da ne kadar önemli olduğunu sizler takdir edersiniz. Bu hastanemizin şifa dağıtan bir hastane olmasını diliyorum" dedi.

Kurdele kesilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından verilen dört ambulansın da teslim töreni yapıldı. Hastanenin gezilmesinden sonra Bakan KOCA, çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirerek ilçeden ayrıldı.

Açılış Töreni Sağlık Bakanlığı

Facebook Twitter Google Plus
PINARHİSAR DEVLET HASTANESİ AÇILIŞ TÖRENİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.