Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/03/2019 17:17:15 - 12/03/2019 17:25:21 - 19792 Okunma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hayati YAZICI'nın katılımlarıyla 11 Mart 2019 Pazartesi günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kırklareli İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Kırklareli’nin sosyo-ekonomik ve kültürel durumunun masaya yatırıldığı toplantıda Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner ILIK ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan ALTINTEL değerlendirmelerde bulundu.

‘Kırklareli ilimizde ciddi bir katma değer üretiyoruz’

Kırklareli Üniversitesi’nin mevcut durumu ve hedefleri hakkında önemli bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, şunları ifade etti: “Üniversitemizde 11 Fakültemiz, 3 Yüksekokulumuz, 7 Meslek Yüksekokulumuz, 14 Araştırma Merkezimiz bulunmaktadır. 27 bine yakın öğrencimiz, 1300 civarında personelimiz var olup, bunların 750’si akademik personeldir. Merkez ve ilçe yerleşkelerimizde kamu kurumları ve STK’lar ile işbirliği içerisindeyiz. Kırklareli ilimizde ciddi bir katma değer üretiyoruz.”

‘Türkiye’de en çok Endonezyalı öğrencinin bulunduğu üniversite Kırklareli Üniversitesi”

Konuşmasının devamında uluslararası öğrencilerimizle ilgili bilgiler de sunan Rektörümüz ŞENGÖRÜR; “Üniversitemizde 35 farklı ülkeden, 1200 uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Bu ülkeler arasında ilk sırada Türkmenistan geliyor. İkinci sırada ise 100’e yakın öğrenciyle Endonezya yer alıyor. Çok ilginçtir ben bunu söylediğim zaman herkes hayret ediyor. Endonezyalı öğrencilerimiz burada gayet uygun bir ortam buldular. Özellikle Kırklareli halkı onlarla çok ilgileniyor. Hem öğrencilerimiz hem de halkımız bize memnuniyetlerini dile getiriyor. Bu sayıyı 3 - 4 yıl içerisinde 500’e kadar çıkarmayı düşünüyoruz. Türkiye’de en çok Endonezyalı öğrencinin bulunduğu üniversite, Kırklareli Üniversitesi’dir. İstanbul Konsolosu 1,5 yılda 3 defa Üniversitemize geldi. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Uluslararası ilişkilerimiz açısından birçok üniversite ile Erasmus ve Mevlana ikili işbirliği anlaşmalarımız var. Çok yakın bir zamanda 100’e yakın Nijeryalı öğrenci Üniversitemizde eğitim görmeye başlayacak. Endonezya, Nijerya ve diğer ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerimizi çok önemsiyoruz. Bu öğrencilerimize Türkçe öğretiyoruz. Bunlar daha sonra ülkelerine döndüklerinde bizim gönüllü kültür elçilerimiz olacaklar” diye konuştu.  

‘Tıp Fakültemizin kuruluşu bir mucizeydi’

ŞENGÖRÜR, Tıp Fakültesinin kurulmasının çok zor olduğunu fakat bir mucizeyi başardıklarının altını çizerek; “Son bir yıl içinde Tıp Fakültemiz ve Teknokentimiz kurduk. Hukuk Fakültemize ilk öğrencilerimizi aldık. Tabi bu faaliyetlerin hepsinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız, Kırklareli’ne özel olarak ilgi gösteriyor ve bizim işlerimizin önünü açıyor. Şunu söyleyebilirim ki Tıp Fakültemizin kuruluşu bir mucizeydi. 350 bin nüfuslu bir şehre Tıp Fakültesi’nin kurulması iznini vermiyorlar. O manada bu desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kırklareli’nin geleceğinin çok parlak olduğunu kanaatindeyim. Şuan Hukuk Fakültemizde 10’a yakın öğretim üyemiz görev yapıyor ve 25 civarında akademik personelimiz var. Bizim araştırma görevlilerimiz Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora yapıyor. Bunu Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ temin etti. Kendilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Halkımız özellikle Tıp Fakültemizle çok ilgileniyor. Bu konu ile ilgili de bir şeyler söyleyecek olursak, ben bu konuda Sayın YÖK Başkan Vekili ile görüşerek öğrenci almak istediğimi dile getirdim. Başkan Vekilimiz de bir yol var diyerek başka üniversitelerde de bu yolun kullanıldığını ve benim de aynı yolu denememi tavsiye etti. Biz, kendi altyapımız tamamlanana kadar hami üniversite olacağız. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ile görüştüm. Bu konuda anlaşmaya vardık ve Senatomuzdan geçirdik. Umuyoruz ki, 2019-2020 YKS Tercih Kılavuzunda 20 kontenjan ile Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi yer alacak ve bu öğrencilerimiz ilk 3 yıl için Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görecekler.  Biz, Tıp Fakültemizi çok önemsiyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren Tıp Fakültemize klinik bölümler için kadro açabiliriz. Bu imkan elimizde var. Geçen hafta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA ilimize geldi ve 15 gün içinde afiliye yönetmeliğinin çıkacağını söyledi. Biz üniversitede eğitimi vereceğiz. Klinik eğitim hastane ile yapacağımız afiliasyon ile olacak. Bu durum bizi çok rahatlatacak ve biz, Devlet Hastanesi ile işbirliği yapacağız. Bu kapsamda hocalarımız, Devlet Hastanesinde halkımıza hizmet verecek.

Biz, üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem göstermekteyiz. Üniversitemizin halka açık olduğunu söyleyebiliriz. Halkımız ile iç içeyiz ve birçok kamu kurumu ile birlikte başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Sağlık Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile birlikte önemli sosyal sorumluluk projeleri yürütmekteyiz. Örneğin, Kırklareli Merkez Karahıdır Ortaokulu’nda Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz 6 ve 7. Sınıftaki öğrencilere ‘Kodlama Eğitimi’ veriyorlar. Dolayısı ile bu sosyal sorumluluk projeleri bizi hem kurumlarla hem de halkımızla birleştiriyor. Yani biz üniversiteyi halka açıyoruz. Şehrin gelişmesi için biz kendimizi de konumlandırıyoruz. Özellikle Mimarlık Fakültemizi iyi bir duruma doğru götürüyoruz. Fakülte bünyesinde bulunan Mimarlık ve Şehir Planlama bölümlerimiz şuanda iyi bir eğitim veriyor. Biz de bunun için yönetim olarak gerekli her türlü imkânı sunuyoruz. Fakültemizde üçüncü bir bölüm olarak Peyzaj Mimarlığını da açıyoruz. Özellikle yerel yönetimler bizden talep ederse bizler her türlü desteği vermeye hazırız. Turizm Fakültemizde de ‘Rekreasyon’ bölümü açıyoruz. Özellikle bu bölümle Eko Turizme önem vereceğimizi düşünüyorum. Kadromuzu tamamladık ve bu sene öğrenci alacağımızı umut ediyorum. Önümüzdeki yıl da ‘Gastronomi’ bölümü açmak istiyoruz. Burada tabi ki şehrimizden destek bekliyoruz. Çünkü Gastronomi bölümü için ciddi bir yatırım ihtiyacı var. 2 öğretim üyemiz halihazırda var. Üçüncü öğretim üyemizi de temin edebilirsek İnşallah önümüzdeki yıl Gastronomi bölümünü açacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

İstişare Değerlendirme Topantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KIRKLARELİ İSTİŞARE ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.