Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/03/2019 13:33:23 - 13/03/2019 16:20:38 - 14660 Okunma

Üniversitemiz ve İŞKUR işbirliğinde Lüleburgaz Yerleşkemizde “İŞKUR Kampüste” etkinliği düzenlendi.

Farklı iş kollarından firmaların stant açtığı etkinlikte, öğrencilere istihdama yönelik bilgiler verildi.

12 Mart 2019 Salı günü gerçekleşen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Vali Yardımcısı V. Emre ÖZTÜRK, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa KAYA, Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hasan EKEN, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN, sektör temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Vali Yardımcısı V. Emre ÖZTÜRK, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa KAYA ve Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU stantları gezerek görevlilerle sohbet etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okunmasının ardından başlayan programın açılış töreninde konuşan Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU, dünyada olduğu gibi ülkemizde de ulusal ve bölgesel düzeyde işsizlikle mücadele edildiğini ifade etti. Bu hususta kamu istihdam kurumu olarak İŞKUR’a önemli görevler düştüğüne dikkat çeken BABALIOĞULLU sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde çalışma hayatında Milli İstihdam Seferberliği başlatılmış olup 2019 yılında daha güçlü politikalarla bu süreçte ilerlemekteyiz. İşverenlerimizin de katkıları ile kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz ve işsiz olan vatandaşlarımız gibi toplumun bütün kesimlerini kapsayacak şekilde İŞKUR olarak 1 Milyon 350 Bin istihdamı hedeflemiş bulunmaktayız. İŞKUR olarak özellikle genç işsizlik sorunun çözümüne katkıda bulunmak ve nitelikli iş gücünün işverenlerle buluşması sağlamak amacı ile kariyer günleri ve istihdam fuarları düzenliyoruz. İl Müdürlüğü olarak gerçekleştirdiğimiz ‘İŞKUR Kampüste’ etkinliği kariyer planlama, CV hazırlama, mülakat ve eğitim fırsatlarını değerlendirme açısından öğrencilerimize yol göstereceğini düşünmekteyim.”

Vali Yardımcısı V. Emre ÖZTÜRK, Milli İstihdam Seferberliğinin 2019 yılında ikinci aşamasına daha büyük bir gayretle geçildiğini ifade ederek, bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 2,5 Milyon istihdam hedefi konulduğunu söyledi. ÖZTÜRK konuşmasında, bu süreçte üniversitelerin Ülkemizin istihdam mücadelesinde gençlerin mesleki tercihlerini belirleme ve potansiyellerini açığa çıkarmada etkin rol oynadığını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasında öğrencilerin uygulama becerilerinin güçlendirilmesinde işyeri uygulamalarının önemine dikkat çekerek; “Öğrencilerimiz, en az bir dönem işyerinde bulunarak derste öğrendiği teorik bilgiyi pratiğe dökme fırsatı elde etmeli. Biz Üniversite olarak istihdama bu şekilde katkı sağlayabiliriz. Bulunduğumuz bölgenin sanayi bölgesi olmasından dolayı avantajlı konumdayız. Çevremizde öğrencilerimizin uygulama yapabileceği pek çok işyeri var. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi işyerinde eğitim modeli ile 2,5 Milyon istihdam hedefine böylelikle katkı sağlayabiliriz. Üniversitemizde de sizin kariyer gelişiminiz için bir ‘Kariyer Merkezimiz’ bulunmakta. Kariyer Merkezimizdeki personelimiz sizlere ‘Kariyer Danışmanlığı’ hizmeti veriyor. Sizden ricam Üniversitemizin imkânlarını elinizden geldiği kadar kullanmanız” dedi.

Açılış konuşmalarının akabinde İŞKUR tanıtım videosu izlendi.

İşkur Kariyer İstihdam KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
İŞKUR KAMPÜSTE ETKİNLİĞİ LÜLEBURGAZ YERLEŞKEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.