Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/03/2019 11:55:21 - 14/03/2019 11:55:21 - 13690 Okunma

Üniversitemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında “Türk Dünyasına Seyahat 3 (Azerbaycan, Moğolistan, Kazakistan)” konulu panel düzenlendi.

06 Mart 2019 Çarşamba günü Kayalı Kampüsü I. Merkezi Derslikler Binası 105 numaralı Salon’da gerçekleşen panelde; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyeleri Dr. Ertuğrul KARAKUŞ ve Dr. Abdulkadir ATICI, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Ayşenur ALKAN ve Şeydanur KANTARCI bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Panel kapsamında İLESAM ile bir dizi kültürel etkinliğe katılmak için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunup araştırma ve gözlemler yapan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul KARAKUŞ seyahati ile bilgili deneyimlerini anlattı. Dr. Öğr. Üyesi KARAKUŞ, Türk Dünyası edebiyatlarının en önemli isimlerinden Anar RIZA’nın ses kaydını ve Cengiz AYTMATOV’un oğlu Asgar AYTMATOV’un “Kırklareli Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğrencilerine özel mesajlar içeren” ses kaydını farklı bir deneyim olarak katılımcılara sundu.

Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir ATICI da, bilimsel bir program için bulunduğu Moğolistan’daki gözlemlerini resimler eşliğinde aktardı. Dr. Öğr. Üyesi ATICI’nın özellikle Köktürk Yazıtları ve Orhun Nehri ile ilgili paylaştığı görseller ilgiyle izlendi.

Akabinde 2018 yaz döneminde “4.Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu” kapsamında Kazakistan’da bulunan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Ayşenur ALKAN ve Şeydanur KANTARCI da sahada çektikleri fotoğraflar eşliğinde Kazakistan ile ilgili tecrübelerini paylaştı. Genç Türkolog adaylarının görseller eşliğinde yaptıkları değerlendirmeler de katılımcıların ilgisini çekti.

Büyük bir ilgiyle takip edilen panel; sunum yapan katılımcılara belgelerinin takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Türk Dünyası Seyahat Panel KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“TÜRK DÜNYASINA SEYAHAT 3 (AZERBAYCAN, MOĞOLİSTAN, KAZAKİSTAN)” KONULU PANEL DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.