Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/03/2019 14:07:47 - 18/03/2019 14:07:47 - 12118 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı:

“Binlerce şehidimizin kanıyla dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, milletimizin inançla, vatan sevgisiyle, birlik ve beraberlikle neler yapabileceğinin de en anlamlı örneğidir. Çanakkale’de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci kurtuluş savaşında da meşale olmuş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Atatürk'ün önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır.

Biz, bu topraklarda bin yılı aşkın süredir kardeşlik hukukuyla yaşamış ve bu coğrafya için olduğu kadar, tüm dünya için de barış ve kardeşliği öncelikli tutmuş bir milletiz. Tüm Türkiye dün olduğu gibi bugün de “bir ve beraber”. Çanakkale’yi Çanakkale yapan değerlere sahip çıktığımız sürece hiç bir güç milletimizin birliği ve bağımsızlığı konusundaki iradesini kıramayacaktır. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü, Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Çanakkale Zaferi 18 Mart Şehitlerini Anma Günü KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Çanakkale Zaferi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.