Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/03/2019 11:15:09 - 21/03/2019 11:15:09 - 12577 Okunma

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ülkemizdeki bütün üniversitelerde uluslararası standartlarda “Açık Erişim ve Arşiv Sistemi” kurulması, üniversite arşivlerinin “Avrupa Açık Erişim Altyapısı (OpenAIRE)” ile bütünleşmesinin sağlanması, “Akademisyenlerin Araştırmacı Numaraları (ORC-ID veya benzeri)” kullanımına özen gösterilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar çerçevesinde Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Açık Erişim ve Açık Bilim” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

20 Mart 2019 Çarşamba günü Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU başta olmak üzere Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının birim temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, YÖK Yayın ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın 15 Şubat’ta üniversitelere gönderdiği yazıya istinaden Üniversitemizde “Açık Erişim ve Açık Bilim” çalışmalarına ilişkin bir çalışma grubu oluşturulduğunu ifade etti. Konuşmasında “Açık Akademik Arşiv Sistemi” nin daha etkin kullanılması ve işletilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. MUSAOĞLU, “Bu kapsamda Üniversitemizde ‘Açık Erişim ve Açık Bilim’ komisyonunun kurulması, farkındalığın artması için toplantılar düzenlenmesi, uygulamanın yaygınlaştırılması amacıyla akademik teşvik yönetmeliğinde düzenlemeler yapılması, altı ay süreyle raporlama gerçekleştirilmesi, açık bilim politikası oluşturulması, üniversitemizin kurumsal açık erişim ve kurumsal arşiv politikasının doküman haline getirilerek karara bağlanması gerekiyor” dedi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Şube Müdürü Zerrin MERAL ise, açık erişimin amacı, kapsamı ve önemi ile ilgili birim temsilcilerine bilgi verdi. Akabinde Kütüphaneci Numan ÖZALP, “Açık Akademik Arşiv Sistemi” nin nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak anlattı.

Açık Erişim Arşiv Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“AÇIK ERİŞİM ve AÇIK BİLİM” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.