Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/03/2019 14:08:55 - 21/03/2019 14:08:55 - 9265 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından "Kırklarelili Bir Şair: Niyazi AKINCIOĞLU" konulu konferans düzenlendi.

20 Mart 2019 Çarşamba günü II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa; akademik ve idari personel, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali KURT ise konferansta konuşmacı olarak yer aldı. 

 “Ekmeğini yediğimiz şehre bir faydamız dokunsun.”

Dr. Öğr. Üyesi Ali KURT konuşmasında, Niyazi AKINCIOĞLU’nun ön plana çıkartılması gerektiğine değindi. Niyazi AKINCIOĞLU’nun Kırklareli için önemli şairlerin başında gelmesine rağmen Kırklareli’nde bu şairimize ait hiçbir emare bulunmadığına dikkat çeken KURT, “Ekmeğini yediğimiz şehre bir faydamız dokunması için ne yapabiliriz? diye düşündük ve Niyazi AKINCIOĞLU hakkında geniş bilgiler bulmak için araştırmalara başladık. Bu bağlamda Kurudere’den Karahalil’e kadar köyleri gezdik. Şehirde insanlarla konuştuk ve süreli yayınların 1940 - 1946 yılları arasını neredeyse tamamını taradık. Özellikle AKINCIOĞLU’nun ailesi ile görüşmek istedik. Çünkü internette ve daha birçok yerde bilgilerin yanlış olduğunu fark ettik. Ben istiyorum ki Kırklareli’nde Niyazi AKINCIOĞLU’na ait bir iz olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konferans, soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Niyazi Akıncıoğlu Şair Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE "KIRKLARELİLİ BİR ŞAİR: NİYAZİ AKINCIOĞLU" KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.