Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/03/2019 11:46:54 - 26/03/2019 11:46:54 - 7861 Okunma

Üniversitemiz Sosyal Hizmetler Kulübü, Down Sendromuna farkındalık yaratmak ve Down Sendromlu bireylerin mutluluğuna ortak olmak için “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla keyifli ve eğlenceli etkinlikler düzenledi.

22 Mart Cuma günü Kırklareli Özel Can Dostum Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte; Üniversitemiz Sosyal Hizmet Kulübü öğrencileri ile Özel Can Dostum Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri çiçek dikti.

Akabinde beyaz bir bezin üzerine Down Sendromu’nun “+1” kromozom farkındalığını içeren çeşitli farkındalık figürleri çizilerek çocuklarla birlikte renkli el baskısı yapıldı. Etkinlik; yüz boyama, çuval yarışı, ip atlama, sandalye kapmaca gibi oyunlarla devam etti.

Sosyal Hizmet Kulübü Başkanı Erman CİVAN, etkinlikte yaptığı konuşmasında Sosyal Hizmet Kulübü olarak iki yıldır Üniversitemizde ve Kırklareli çevresinde çocuk, yaşlı, engelli vb. dezavantajlı bireylerin sorularına farkındalık yaratmaya gayret ettiklerini belirtti. Sosyal hizmet kavramının güçlü olmaya, güçlendirmeye ve farkındalık yaratmaya yönelik olduğuna dikkat çeken CİVAN, “Bugün Down Sendromunun hastalık değil bir farklılık olduğunu hayatın farklılıklar ile güzel olduğunu göstermek içim bir araya geldik. Hayatın tüm renkleri gibi farklılıkların dünyamıza renk katacağına inanıyorum. Bu kapsamda bizlere destek sağlayan Kırklareli Özel Can Dostum Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi yetkilileri ve çok değerli öğretmenlerine de çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Down Sendromu Farkındalık KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZ SOSYAL HİZMETLER KULÜBÜ, DOWN SENDROMU FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.