Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/04/2019 12:15:23 - 04/04/2019 12:15:23 - 10290 Okunma

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Kırklareli İl Müftülüğü tarafından Üniversitemiz Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda gençlerle bir araya geldi.

Programa; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın eşi Seher ERBAŞ Hanımefendi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, akademik-idari personelimiz ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

“İl Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı ERBAŞ, konuşmasında üniversitelerin şehirlerin ilim, irfan, bilgi ve hikmet merkezleri olduğunu ifade ederek, “Gençlerimiz eğer İslami ilkeler doğrultusunda kendisini alanı ile ilgili iyi yetiştirirse hem bulunduğu şehir, hem milletimiz hem de insanlık için çok büyük bir kazanımdır. Bizim medeniyetimizin özü ilme, bilgiye, irfana ve hikmete dayanıyor ”dedi.

Başkan Erbaş, İslam Medeniyetini oluşturan ana kaynağın Kur'an ve Sünnet olduğunun altını çizerek, “İslam Medeniyetinin Mensupları her yerde ve her zaman bu hakikatin farkında olmalı ve kendisini ona göre yetiştirmelidir” diye konuştu.

“Can taşıyan her varlığa karşı şefkat ve merhamet duygusu içerisinde olmalıyız”

ERBAŞ, Müslümanın düşünce ve ahlakının iki büyük ve önemli boyutundan birincisinin Allah'a itaat ve teslimiyet olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“İkincisi ise yaratılana, can taşıyan her varlığa karşı şefkat ve merhamet duygusu içerisinde olmaktır. Müslümanın en önemli özelliklerinden birisi budur. O yüzden önce birbirimize karşı, arkadaşlar birbirine karşı merhamet içerisinde olacak. Birbirini sevecek, birbirinin düşüncesine saygı gösterecek. Farklı düşüncede olabiliriz, bunlar bizim zenginliğimizdir. Farklılıklarımızı zenginlik olarak bildiğimiz sürece biz her zaman kazançlı olacağız.”

Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın “Ey iman edenler hepiniz ‘silm’e giriniz” buyurduğunu hatırlatan ERBAŞ, “Allah’ın iman eden insanlara böyle bir emir vermesi; iyi bir Müslüman olunuz, İslam’ın ilkelerine, emirlerine ve nehiylerine dikkat ederek yaşayınız demektir” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı ERBAŞ, gençleri fitneye karşı uyanık olmalarını tavsiye ederek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“İslamofobi, artık İslam düşmanlığı aşamasına geldi. Biz onlara diyoruz ki, insaflı olun. İslam dünyasında fitne ve fesat çıkarmaya çalışanlara destek olmayın. Silah vermeyin, örgütler haline geldi artık. İdeolojiler, farklı din algılarının uzantıları terör örgütleri haline geldi. DEAŞ, Boko Haram, Şebab, El-Kaide ve benzeri, nedir bunlar? FETÖ nedir? FETÖ, 15 Temmuz'da büyük bir terör örgütü olarak kendini gösterdi. Bugün de dünyanın her yerinde fitne ve fesat hareketiyle milletimize, devletimize karşı yaptıklarını görmüyor muyuz? Bu nereden kaynaklandı, yanlış din algısından kaynaklandı. Fitne ve tefrikadan kaynaklanıyor."

Program günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Konferans Diyanet KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ GENÇLERLE BULUŞUYOR” PROGRAMI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.