Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/04/2019 09:17:17 - 09/04/2019 09:17:17 - 11176 Okunma

Üniversitemiz öğrencilerinin kariyer hayatlarına yön vermeleri, iş dünyası ile tanışmaları ve uygulama alanları hakkında bilgi almaları amacıyla düzenlenen 9. Kariyer Günleri kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Anaokulları, Gündüz Bakım Evleri ve Özel Eğitimde İstihdam Olanakları” konulu seminer düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon’da 08 Nisan 2019 Pazartesi günü gerçekleşen etkinlikte; Vali Faik Üstün İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Kemal TAŞ ve Lüleburgaz Özel Çilek Akademi Anaokulu Müdiresi Eda YANIK, öğrencilere mesleğin avantajları ve dezavantajlarından bahsederek meslekte istihdam olanakları hakkında bilgi verdi.

Vali Faik Üstün İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Kemal TAŞ, özel eğitimde ilerleme kaydedilebilmesi için öğrencilerden önce ailelerinin eğitilmesi gerektiğine dikkat çekerek ailelerle işbirliği kurulmasının önemli olduğunu ifade etti. TAŞ, konuşmasında özel eğitim öğrencileri ile ilgili tecrübelerini katılımcılarla paylaşarak kısa anekdotlar sundu.

Lüleburgaz Özel Çilek Akademi Anaokulu Müdiresi Eda YANIK ise kariyer geçmişi hakkında kısaca bilgi verdikten sonra anaokulları ve gündüz bakım evlerinde çalışmak isteyen öğrencilerin çocukların kalplerine dokunmaları gerektiğini söyledi. Her çocuğun özelliğinin bilinerek ona göre davranış geliştirilmesi gerektiğini kaydeden YANIK, “Çocuklar sayı saymayı, renkleri ve okumayı elbette öğrenecekler. Ancak önemli olan iyi bir insan yetiştirmektir” dedi. YANIK, çocukların erken yaşta kültürleri ile tanışmaları gerektiğine de vurgu yaparak geleneksel oyunların çocuklara kültür aktarımında önemli bir araç olduğunu belirtti.

Seminer, soru – cevap kısmının ardından katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Anaokulları Gündüz Bakım Özel Eğitim İstihdam KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“ANAOKULLARI, GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ ve ÖZEL EĞİTİMDE İSTİHDAM OLANAKLARI” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.