Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/04/2019 09:22:13 - 09/04/2019 09:22:13 - 15494 Okunma

Üniversitemiz “9. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 08 Nisan 2019 Pazartesi günü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon’da “Gözlük Camı Hammaddeleri ve Kaplama Çeşitleri” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Essilor firması Ürün Sorumlusu Esma TÜRKOĞLU, Essilor firması Satış Destek Sorumlusu Erol KUŞÇU ve Essilor firması İnsan Kaynakları Uzmanı Nagehan KESTİOĞLU katıldı.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri MYO Optisyenlik programı öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen konferansta Essilor firması Ürün Sorumlusu Esma TÜRKOĞLU, crizal kaplama ve çeşitleri hakkında dinleyicilere bilgiler verdi. TÜRKOĞLU, ülkemizde satılan 20 milyon gözlük camının %40’ının normal kaplamalı cam olduğuna dikkat çekerek bunun içerisinde %5 oranında crizal ve benzeri üstün kaliteli cam olduğunu ifade etti. Bu hususta Türkiye’de optik cam pazarında üst düzey cam kullanımının yaygın olmadığını, bunun en önemli sebeplerinin kullanıcıların optik camlar hakkında yeterince bilgi sahibi olmaması ve bilgilendirilmemesi olduğunu söyledi.

Sunumunda ışık türleri ve UV ışınlarına maruz kalmanın neden olduğu rahatsızlıkların doğru ve kaliteli ürünler kullanılması ile büyük ölçüde önlenebileceğini kaydeden TÜRKOĞLU, kullanıcıyı doğru yönlendirme noktasında optisyenlere büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlattı.

Konferans, soru - cevap kısmının ardından konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Gözlük Camı Hammadde Kaplama Kariyer Günleri KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“GÖZLÜK CAMI HAMMADDELERİ ve KAPLAMA ÇEŞİTLERİ” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.