Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/04/2019 09:27:06 - 09/04/2019 09:27:06 - 17811 Okunma

Üniversitemiz öğrencilerinin kariyer hayatlarına yön vermeleri, iş dünyası ile tanışmaları ve uygulama alanları hakkında bilgi almaları amacıyla düzenlenen 9. Kariyer Günleri kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “İşkur Hizmetleri İş Arama Becerileri Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri“ konulu seminer düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da 08 Nisan 2019 Pazartesi günü gerçekleşen seminere Kırklareli İŞKUR Müdürü Gülcan AYYILDIZ, Kırklareli İŞKUR İŞ ve Meslek Danışmanı Erdem DUYMUŞ ile Sinan YALÇIN konuşmacı olarak katıldı.  

Kırklareli İŞKUR İŞ ve Meslek Danışmanı Erdem DUYMUŞ, yaptığı sunumda ilk olarak öğrencilere iş arama, iş bulma, işverenle görüşme ve özgeçmiş hazırlama konularında bilgiler verdi. CV’nin kişiyi işverene tanıtan ve kişi hakkında bilgiler veren bir belge olduğunun altını çizen DURMUŞ, CV hazırlanırken içeriğinin sade ve anlaşılır olması gerektiği bildirdi. DURUŞ, yazım kurallarının önemi, CV’ye ek ön yazı yazılması, işverenle görüşmeye giderken dikkat edilecek noktalar ve mülakatta nasıl davranılması gerektiği konusunda da öğrencilere ayrıntılı bilgi sundu.

Akabinde, Kırklareli İŞKUR İŞ ve Meslek Danışmanı Sinan YALÇIN, İŞKUR İşbaşı Eğitim Teşviki ile üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde işbaşı eğitim programına katılarak iş deneyimi kazanabileceklerini, bunun karşılığında da bur ve öğrenim kredileri kesilmeksizin aylık bin ₺ gelir elde edebileceklerini aynı zamanda eğitim süresi boyunca sigorta giderlerinin de İŞKUR tarafından karşılanacağını ve program bitiminde öğrencilere katılım sertifikası verildiğini söyledi.

Programın işverenler açısından da avantajlı olduğunu söyleyen YALÇIN; program kapsamında işverenlerin herhangi bir maddi yükümlülüğünün bulunmadığını ve program sonunda programa katılan kişileri işe alma zorunluluğu olmadığına dikkat çekerek işverenlerin isterlerse program sonunda programa katılan kişileri istihdam ettiklerinde maddi olarak çeşitli avantajlar sağlayacaklarını ifade etti.

Seminer, soru – cevap kısmının ardından katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.

İŞKUR İş Arama CV Mülakat Kariyer Günleri KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“İŞKUR HİZMETLERİ İŞ ARAMA BECERİLERİ CV HAZIRLAMA VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ“ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.