Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/04/2019 09:14:36 - 10/04/2019 09:14:36 - 11953 Okunma

Öğrencilerde kariyer bilinci oluşturmak ve onların kişisel gelişim süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 9. Kariyer Günleri kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “İlaç Sektörünün Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu kariyer semineri düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon’da 08 Nisan 2019 Pazartesi günü gerçekleşen seminere, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümü öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. Edirne Uzunköprü Aile Hekimi Dr. Murat DAYIOĞLU VE Dr. Gökhan KAYA, Farma-Tek İlaç Tanıtım ve Eğitim Müdürü Şeref TOPÇUOĞLU, Abdi İbrahim İlaç Tıbbi Tanıtım Sorumlusu İsmail KILIÇ, Farma-Tek İlaç Bölge Müdürü Yavuz KÖSE, Neutec İlaç Bölge Müdürü Mehmet ZAGRA ve Takeda İlaç Bölge Müdürü Kaan YILDIZ ise seminerde konuşmacı olarak yer aldı.

“İlaç mümessili nedir ?” ve “Sağlık sektörünün neresindedir?” sorularına cevap bulunduğu seminerde, tıbbi mümessilin sahip olması gereken nitelikler sıralandı. Aynı zamanda ilaç sektörünün geleceği ve ilaç sektöründen beklentiler tartışılarak bir şeyin satılabilmesi için öncelikle iyi bir ihtiyaç analizi yapılması gerektiğinin altı önemle çizildi.

Dr. Murat KAYA ise, ilaç yazılırken dikkat edilmesi gerekenler ile ilaç mümessillerinin hekimlere nasıl yaklaşması gerektiği hakkında öğrencilere açıklayıcı bilgiler sundu.

Seminer soru – cevap kısmının akabinde günün anısına katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

İlaç Sektörü Kariyer Günleri KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“İLAÇ SEKTÖRÜNÜN DÜNÜ, BUGÜNÜ ve GELECEĞİ” TARTIŞILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.