Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/04/2019 09:18:03 - 10/04/2019 09:18:03 - 10915 Okunma

Üniversitemiz 9. Kariyer Günleri kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Mezuniyet Sonrasında Kamu Sektöründe Kariyer İmkânları” konulu kariyer konferansı düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda 09 Nisan 2019 Salı günü Prof. Dr. Yüksel Bilgili BAYRAKTAR’ın katılımıyla gerçekleşen konferansta kamu sektöründe kariyer imkanları ve kariyer basamakları konuşuldu.

Kamuda istihdam imkânları, yolları ve türlerini değerlendiren BAYRAKTAR, KPSS sınavı ve kurumların yaptığı sınavların içerikleri ile hangi kadrolarda kullanılabileceğine ilişkin bilgileri öğrencilerle paylaştı.

BAYRAKTAR, kamuda A ve B grubu kadrolar olduğunu belirterek A grubunda bulunan müfettişlik, kaymakamlık ve uzmanlık gibi kadroların devlete bürokrat yetiştiren kadrolar olduğunu ifade etti.

Kamuda istihdam edildikleri takdirde öğrencilerin karşılaşacağı durumlar ve fırsatlar hakkında da paylaşımlarda bulunan BAYRAKTAR, başarının sihirli anahtarının çok çalışmak olduğuna dikkat çekti.

Konferans, soru – cevap kısmının akabinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rengin AK’ın, Prof. Dr. Yüksel Bilgili BAYRAKTAR’a günün anısına teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

Kamu Sektörü Kariyer İmkanları KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“MEZUNİYET SONRASINDA KAMU SEKTÖRÜNDE KARİYER İMKÂNLARI” KONUŞULDU
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.