Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/04/2019 09:27:10 - 10/04/2019 09:27:10 - 15128 Okunma

Üniversitemiz 9. Kariyer Günleri kapsamında Sağlık Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından “Sağlık Sektörü ve Geleceğe Dair” konulu konferans düzenlendi.

II. Merkezi Derslikler Binası II No’lu Konferans Salonu’nda 09 Nisan 2019 Salı günü gerçekleşen konferansa Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Anadolu Sağlık Merkezi İdari Hizmetler, Kalite ve Hasta Güvenliği Direktörü Dr. Hişam ALAHDAB ve SEY Danışmanlık kurucusu ve CEO’su Seyyal HACIBEKİROĞLU ise konferansta konuşmacı olarak yer aldı.

Anadolu Sağlık Merkezi İdari Hizmetler, Kalite ve Hasta Güvenliği Direktörü Dr. Hişam ALAHDAB’ın video konferans ile katılım sağladığı etkinlikte kariyer süreçleri ile ilgili öğrencilere bilgiler aktarıldı. ALAHDAB, eğitim hayatına devam ettiğinin altını önemle çizerek, yaşamın sürekli öğrenme ve gelişim üzerine kurgulandığını söyledi. Öğrencilerin kariyer, staj, yüksek öğrenim, iş başvuru süreçleri, sağlık yöneticisinin yetkinlikleri ve hastanelerde deneyimlenen kalite süreçlerine ilişkin sorularına yanıtlar veren ALAHDAB, İngilizce’nin değişen dünya koşullarında sadece bir yabancı dil olarak algılanmaması; asgari koşul olarak görülmesi gerektiği ve diğer dilleri katarak bireyin kendini geliştirmesi gerektiğinin önemini vurguladı.

ALAHDAB’ın video konferansının ardından SEY Danışmanlık Kurucusu/CEO’su Seyyal HACIBEKİROĞLU, “Sağlık Sektörüne ve Geleceğe Dair” başlıklı sunum yaptı. Sağlık Sektöründe uzun yıllar önemli kademelerde çalıştığı hususunda bilgilendirmelerde bulunan HACIBEKİROĞLU, dünyanın değişen projeksiyonu ve çalışanlardan beklentilerinin neler olduğu konusunda öğrencilere tüyolar verdi. HACIBEKİROĞLU sunumunda sağlık sektörünün dönüşümü, Türkiye’de nüfusun değişimi ve yaşlanan nüfusa yönelik oluşan hizmet gereksinimlerine yönelik girişimlerin olması gerektiğini vurguladı. Hasta güvenliğinin önemli bir konu olduğu ve sürekli iyileşme perspektifinde sürecin yönetilmesi gerekliliğine değinen HACIBEKİROĞLU, “Sağlık sistemi tüm sektörleri içerisinde barındıran multidispliner kompleks bir sistemdir. Öğrencilerin hobi edinmeleri, kitap okumaları ve entelektüel olarak kendilerini geliştirmeleri, sosyal platformlarda alanlarda aktif olmaları, sosyal sorumluluk çalışmalarında yer almaları, mümkün olduğu kadar sosyalleşmeleri ve iletişim süreçlerini etkili yürütebilme yeteneği geliştirmeleri gerekiyor” dedi.

HACIBEKİROĞLU, insan olma kavramı çerçevesinde insanı insan yapan şeylerin “değerler” olduğunu da ifade ederek, kendini geliştiren her bireylerin sağlık sektörü içerisinde kendisine yer bulabileceğini hatırlattı.

Soru – cevap kısmının ardından Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, HACIBEKİROĞLU’na teşekkür belgesini takdim etti. Etkinlik öğrencilerle toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Sağlık Sektörü Geleceğe Dair KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“SAĞLIK SEKTÖRÜ ve GELECEĞE DAİR” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.