Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/04/2019 16:01:38 - 11/04/2019 11:15:40 - 12602 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi arasında öğrencilerimizin uygulamalı eğitimlerini Organize Sanayi Bölgesinde yapabilmelerini amaçlayan işbirliği protokolü imzalandı.

10 Nisan 2019 Çarşamba günü Merkezi Yemekhane Binası Fuaye alanında gerçekleştirilen törende işbirliği protokolünün imzaları, Kırklareli Valisi Osman BİLGİN ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR tarafından atıldı.

İmzalanan protokol ile birlikte Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarının tüm eğitim programlarındaki öğrenciler, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde uygulamalı eğitimlerini yapabilecekler.

Törende konuşan Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, üniversitelerin hayatın içinde bulunarak toplumsal ve ekonomik yaşama katkı sunmaları ve üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi noktasında imzalan protokolün önemli olduğunu belirtti. Vali BİLGİN konuşmasının devamında; “Gerçekleştireceğimiz işbirliğiyle Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimiz teorik, evrensel eğitimleriyle birlikte çalışma hayatının içinde olacaklar ve mezun olduktan sonra hayata hazır olarak hem işletmeler açısından hem de kendileri açısından fayda sağlayacaklar” dedi.      

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, imzalanan protokol ile “İşyerinde Eğitim” modelinin uygulanacağını belirterek Ülkemiz sanayisinin ihtiyaç duyduğu işgücünün yetişmesine katkı sunacaklarını ve bunun için gayret göstereceklerini ifade etti. Protokol ile önemli bir adım attıklarına değinen ŞENGÖRÜR, desteklerinden dolayı Kırklareli Valisi Sayın Osman Bilgin’e teşekkür etti.

Üniversitemiz ve Trakya Kalkınma Ajansı Arasında Teknik destek Sözleşmesi İmzalandı

Törende ayrıca Üniversitemiz ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında “Kırklareli Üniversitesi İSO 17024 Personel Belgelendirme Akreditasyon Eğitim ve Danışmanlığı” başlıklı Teknik Destek Sözleşmesi imzalandı. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN tarafından imzalanan sözleşme ile Üniversitemiz akademisyenleri teknik alanlarda proje yazma konusunda profesyonel eğitim desteği alacak.

Protokol KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZ ve KIRKLARELİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.