Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/04/2019 17:02:37 - 11/04/2019 17:02:37 - 15882 Okunma

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kırklareli Üniversitesi Kariyer Fuarı” Kayalı Yerleşkesi Kafeterya ve Çarşı Binasında 10 Nisan 2019 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

4 sivil toplum kuruluşu, 7 kamu kurumu ve 30 özel sektör kuruluşu olmak üzere toplam 40 katılımcı ile gerçekleştirilen “Kırklareli Üniversitesi 3. Kariyer Fuarı”nın açılışına; Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner ILIK, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sebahattin DÖNMEZ, Kırklareli Ticaret Borsası Meclis Üyesi Hikmet YILDIRIM, Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN, kamu kurumlarının müdürleri, sanayiciler, akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, açılış töreninde yaptığı konuşmada, günümüzde ülkelerin gelişmesi için en önemli etkenin eğitim olduğunu söyledi. Gençlerin ihtiyaç duyulan sektörlerde eğitilmesi gerektiğini ifade eden BİLGİN, Kırklareli'nde birçok tesis, fabrika ve işletme bünyesinde ara eleman ve işçi ihtiyacı bulunduğunu ifade etti. İşçi arayan işletmeler ile iş arayan kişileri buluşturma noktasında Kırklareli Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu fuarı çok önemsediğini dile getiren BİLGİN, fuarın istihdam açısından ciddi katkılar sunacağını belirtti.

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde bir Meslek Lisesi ile Yüksekokul açılması için planlama yaptıklarını kaydeden BİLGİN, “Eğer biz Kırklareli OSB’de Meslek Lisesi açabilirsek oraya bir Yüksekokul getirebilirsek işte o zaman doğruyu yapmış olacağız. Bu okullardan mezun olacak gençlerimiz evlerine gittiklerinde ‘biz üniversiteyi bitirdik ama kendimizi yararsız hissediyoruz’ duygusuna kapılmayacak” dedi. Vali BİLGİN konuşmasının sonunda fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise, hafta başında “9. Kariyer Günleri” etkinliğinin başladığını belirterek başladığı konuşmasında kariyer haftası süresince organize edilen 87 etkinlikte 160 profesyonel ve alanında uzman konuşmacının Üniversitemiz öğrencilerinin kariyerlerini geliştirmelerinde önemli katkılar sunacağını ifade etti.

“Kariyer Günleri” ve “Kariyer Fuarı” etkinliklerinin Üniversitemizin kurumsallaşmasına da katkı sağladığını belirten ŞENGÖRÜR, bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuara ilk yıl 18, ikinci yıl 24 ve bu yıl ise 30 özel sektör firmasının katıldığını ve bu firmaların dışında kamu kurumlarının da fuara destek verdiğini aktardı. Üniversitemiz öğrencilerinin kendilerini iş hayatına hazırlamalarında katılımcı firma sayısının daha da artmasının önem taşıdığını vurgulayan ŞENGÖRÜR, gelecek yıl bu sayının daha da artacağına inandığını söyledi. Rektörümüz ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı Sayın Vali Osman BİLGİN’e ve fuarın düzenlenmesine katkı sunan Trakya Kalkınma Ajansı, katılımcı firmalar ve kamu kurumlarının temsilcileri ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ise öğrencilerin geleceği açısından faaliyet ve etkinlikler düzenlemeye çalıştıklarını belirtti. Üniversite ile sanayi işbirliğinin önemine değinen ŞAHİN, üniversitelerdeki kariyer merkezleri ile ilgili bilgi verdi.

Öğrencilerimizin sektördeki öncü firmalarla tanışıp kariyerlerini geliştirmede doğru adımlar atmalarına yardımcı olmak amacıyla tertip edilen “Kırklareli Üniversitesi 3. Kariyer Fuarı”nın açılış kurdelesi; Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN tarafından kesildi. Daha sonra fuar stantları ziyaret edilerek firma temsilcilerinden mezun olan gençlerin istihdam edilebilirliklerine ilişkin kariyer odaklı uygulamalar hakkında bilgiler alındı.

Fuarda; tekstil, teknoloji, metal, cam, sağlık, gıda ve farklı sektörlerde Türkiye’nin önde gelen 30 firmasının yanı sıra İŞKUR, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Kırklareli Ticaret Borsası, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB, Kırklareli Belediyesi Eurodesk, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlar da stant açtı.

KLÜ Kariyer Fuarı

Facebook Twitter Google Plus
“KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ 3. KARİYER FUARI” DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.