Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/04/2019 14:35:46 - 15/04/2019 14:35:46 - 14467 Okunma

Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi tarafından 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşi etkinliğinde başarı hikayesini öğrencilerimizle paylaştı.

10 Nisan 2019 Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe;  Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner ILIK, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, İŞKUR Kırklareli İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sebahattin DÖNMEZ, Kırklareli Ticaret Borsası Meclis Üyesi Hikmet YILDIRIM, Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN, kamu kurumlarının müdürleri, sanayiciler, akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programında konuşan Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, "Ben ilkokula kadar hiç ayakkabı giyemedim. Kara lastik giydim ama içerisinde çorap yoktu. 5 kilometre yol yürüyerek, okulumuzun sobasını kendimiz yakardık. Biz o günleri yaşayarak bugünlere geldik" dedi.

Annesinin vasiyeti üzerine avukatlık mesleğini bıraktığını ve mülki idare amirliği görevlerine başladığını söyleyen Vali BİLGİN, Türkiye'nin birçok ilinde görev yaptığını ifade etti. Hayatı boyunca birçok hüzne, sevince ve yokluğa tanıklık ettiğini belirten BİLGİN, bir bireyin sadece üniversite okumasının ve eğitim almasının yeterli olmadığını vurguladı. Hayatı anlamak için yaşanması gerektiğini dile getiren BİLGİN, “Hayatta yaşadıklarınız tecrübelerinizdir. Eğer acı bir şey yaşamıyorsanız, zorluk çekmiyorsanız, acının anlamını ve zorluğu bilemezsiniz. Bu nedenle de hayatınızda karşılaştığınız tüm sorunlara çaresiz kalırsınız" diye konuştu.

‘Kendimize değil, önce çevremize faydalı olmalıyız’

Mesleğini seçtiği için çok mutlu olduğunu söyleyen BİLGİN, konuşmasına şöyle devam etti: “Kendimize değil, önce çevremize faydalı olmalıyız. Eğer ülkeye, ailenize ve çevrenize faydanız yoksa o milletin unsuru bile değilsiniz bana göre. Sizin dışınızdakilere ne kadar fayda sağlarsanız, o kadar insansınız. Bakın, ailenize, çocuklarınıza demiyorum. Birinci kural hayatta sizden başkalarına yaralı olmak. Ben, bu nedenle bu mesleği seçtiğim için çok mutluyum.

Türkiye ile dünyayı karşılaştırmak için öncelikle bulunduğunuz ülkenin değerini anlamanız gerekiyor. Bugün dünyadaki yaklaşık 100 ülke bizim 1930'lu yıllarımızı yaşıyor. Elektrik yok, su yok. İsmini duymadığınız birçok ülke vardır. Bizim köylerimiz onların şehirlerinden çok daha iyi şartlarda."

Vali BİLGİN, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşi etkinliği, Rektörümüz ŞENGÖRÜR’ün Vali BİLGİN'e günün anısına plaket ve teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

Söyleşi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KARİYER SÖYLEŞİSİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.