Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/04/2019 12:17:58 - 11/04/2019 12:17:58 - 12044 Okunma

Üniversitemiz öğrencilerinin kariyer hayatlarına yön vermeleri, iş dünyası ile tanışmaları ve uygulama alanları hakkında bilgi almaları amacıyla düzenlenen 9. Kariyer Günleri kapsamında Teknoloji Fakültesi tarafından “Yetenekler Doğrultusunda Kariyer Planlamak” konulu konferans düzenlendi.

II. Merkezi Derslikler Binası III No’lu Konferans Salonu’nda 10 Nisan 2019 Çarşamba günü Danone A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Bora GEREM ve Zorlu Holding Yetenek Yönetimi Yöneticisi Sezgin AKTAŞ’ın katılımıyla gerçekleşen konferansta; öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilerek bu yetenekler doğrultusunda kariyer planlaması yapılmasının önemine değinildi.

Kariyerin pek çok insana göre “iş sahibi olmak” anlamına geldiğine dikkat çekilen konferansta sadece bulunulan kurumun hiyerarşisi içinde değil; pozisyon değiştirme olmasa da kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenerek ilerleme kaydetmek anlamına geldiği ifade edildi.

Kariyer oluştururken başarı kavramının da önemli olduğu hatırlatılarak “Bunu sağlayabilmek için sizden istenileni bilmeniz gerek. Onları hayata geçirebilmeniz için neler yapmanız gerektiğinin farkına varmalısınız. Her zaman bu ilerleme ve gelişme, pozisyon değişikliği anlamına gelmeyebilir. Bu sebeple kariyer planlamasının özünde bugünden farklı olarak yarın nerede olmak istiyorum? Sorusu yer almalı” denildi.

Konferans, soru – cevap kısmının akabinde katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

kariyer Planlama KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“YETENEKLER DOĞRULTUSUNDA KARİYER PLANLAMAK” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.