Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/04/2019 10:23:12 - 12/04/2019 10:23:12 - 10272 Okunma

Üniversitemiz 9. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Yurt Dışı Eğitim Fırsatları” konulu kariyer söyleşisi düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda 11 Nisan 2019 Perşembe günü gerçekleşen konferansta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğr. Gör. Dr. Saadet Ulaşoğlu İMAMOĞLU ile Dr. Öğr. Üyesi Toygar Sinan BAYKAN, yurt dışı deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Seminerde öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlayan Öğr. Gör. Dr. İMAMOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi BAYKAN, yurt dışında lisansüstü yapmanın avantajlarını sıraladı. Öğrencilerin yabancı dil öğrenme becerilerinin gelişmesi, farklı eğitim ortamlarını, kültürleri ve insanları görerek tanıma fırsatı elde etmeleri, yeni hobiler edinmeleri, kişisel gelişimlerine katkı sağlamaları ve daha fazla iş fırsatı yakalamaları bakımından yurt dışı lisansüstü eğitimin öğrenciler açısından önemli olduğu söylendi.

İMAMOĞLU konuşmasında yurt dışı lisansüstü eğitim bursları ile ilgili de bilgi vererek MEB – YLSY, Amerika’da Lisansüstü Eğitim: Fulbright Bursu, İngiltere’de Lisansüstü Eğitim: Great 2019 ve Chevening Bursları, Yurt Dışı Üniversite Bursları konularında öğrencileri aydınlattı.

Yurt Dışı Eğitim Fırsatları KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
YURT DIŞI EĞİTİM FIRSATLARI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.