Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
15/04/2019 16:26:04 - 15/04/2019 16:26:04 - 13915 Okunma

Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında 12 Nisan 2019 Cuma günü, saat 14.30'da Kayalı Kampüsü I. Merkezi Derslikler Binası Fen-Edeb. Fakültesi Konferans salonda “Bozkır Kültürü ve Eski Türk Yazıtları” konulu panel düzenlendi.

Panele; KLÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR, İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahit TÜRK, KLÜ FEF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tarık ÖZÇELİK, KLÜ Babaeski MYO Müdürü Kamil MALKOÇLU, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyeleri ve bölüm öğrencilerinin yanında, farklı bölümlerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

KLÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın yönettiği panele;  İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erhan AYDIN, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ferruh AĞCA, Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bülent GÜL ve Dicle Üniversitesi'nden Doç. Dr. Faruk GÖKÇE konuşmacı olarak katıldı. 

Panel kapsamında öncelikle; İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan AYDIN, “Tonyukuk Kim?” başlıklı ilgiyle takip edilen bir sunum gerçekleştirdi. Eski Türk Yazıtları ve Çin kaynaklarından hareketle Tonyukuk’un kişiliği ile ilgili yapılan değerlendirmeler katılımcılarca merakla takip edildi.

Panelin ikinci bölümünde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ferruh AĞCA, “Eski Türklerde Yazı ve Matbaa” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Hem konunun Türkiye’de çok bilinmemesi hem de sunumun dikkat çekici görseller eşliğinde yapılması, konuya ilgiyi artırdı.

Panelin üçüncü bölümünde, Hacettepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bülent GÜL, “Terimlere Göre Eski Türk Yaşamının İzleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Tarım, ticaret gibi birçok farklı alandan terim örnekleri veren Doç. GÜL’ün sunumu, günümüz terimbilimine öneriler de içerdi.

Panelin son bölümünde ise, Dicle Üniversitesi'nden Doç. Dr. Faruk GÖKÇE, “Dilbilim-Yöntem ve Uygulamalar” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Doç. GÖKÇE, sunumunda “dil” konulu araştırmaların yeni “dilbilim uygulamalarıyla” zenginleştirilmesi gerektiğini örneklerle anlattı. Katlımcıları birçok farklı dilden seçtiği kelimeler ve eklerin yapısı, oluşumu ve ilişkileri üzerinde düşündüren Doç. GÖKÇE’nin sunumu da ilgiyle takip edildi.

Sunumlardan sonra söz alan İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahit TÜRK, paneldeki bazı konularla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Katılanlara “Bozkır Kültürü ve Eski Türk Yazıtları” ile ilgili önemli bir deneyim ve bilgi birikimi sağlayan panel, büyük bir ilgiyle takip edildi. Panel; sunum yapan katılımcılara belgelerinin takdim edilmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Panel KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
BOZKIR KÜLTÜRÜ ve ESKİ TÜRK YAZITLARI PANELİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.