Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/04/2019 10:46:51 - 19/04/2019 10:46:51 - 13775 Okunma

Üniversitemiz 9. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Sağlık Yüksekokulu tarafından “Çocuk Gelişimi Lisans Mezunlarının Kamuda Çalışma Alanları ve Kariyer Olanakları” konulu konferans düzenlendi.

II. Merkezi Derslikler Binası II No’lu Konferans Salonu’nda 08 Nisan 2019 Pazartesi günü gerçekleşen konferansta Sağlık Yüksekokulu mezunlarımızdan Özel Çocuk Bilim Özel Eğitim Merkezi Çocuk Gelişimcisi Yasemen DURAN, öğrencilere mesleğin özel sektördeki kariyer olanakları üzerinde önemli bilgiler verdi.  

Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği konferansta özel eğitimde yeni mezun olmanın avantajlarına ve dezavantajlarına değinildi. Konuşmasını örneklerle destekleyen DURAN, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bazı durumlarda ne yapmanız gerektiğini bilemeyebilirsiniz. Bu gayet normal diyebiliriz. Bazen karşılaştığınız farklı insanlara karşı fevri davranabilir, sinirlenebilirsiniz. Zamanla sabır kapasiteniz sonsuzluğa ulaşacak. Dert etmeyin. İşe başladığınız ilk günden itibaren kimse sizin işiniz için yol gösterme ya da öğretme amacıyla karışmayacak. Bunları bilmelisiniz. Tabi her zorluğu bir de güzel yanları vardır. Özel eğitimde çalışma süreleriniz kısadır. Çoğu kurumda 8 saat orada bulunmanız gerekse de hiçbir zaman 8 seansınız olmaz. Böylece kendinizi geliştirmek için vaktiniz olur. Yeniliklere daha açık bir alandır. Yapmak istediğiniz değişiklik sorunsuz kabul edilir” dedi.

Konferans, soru – cevap kısmının ardından sona erdi.

Çocuk Gelişimi Lisans Mezunu Kamu Kariyer İmkanları KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS MEZUNLARININ KAMUDA ÇALIŞMA ALANLARI VE KARİYER OLANAKLARI” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.