17/04/2019 11:35:07 - 17/04/2019 11:35:07 - 13266 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Kodlayalım Üretelim” başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında projenin hedef kitlesi olan Karahıdır Ortaokulu’nda eğitim gören 5. ve 6. sınıf öğrencileri, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyan gönüllü öğrencilerimizden öğrendikleri kodlama şeklini robotik sistemler (Robotik Kodlama Kiti -Mbot) yardımıyla uygulamalı olarak tatbik etti.

Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Laboratuvarında uygulamalı uygulama eğitimi alan ortaokul öğrencilerini ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, projenin uygulanma sürecini yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Gelişen teknoloji ile birlikte kodlama eğitiminin küçük yaşlardan itibaren çocuklara verilmesinin öneminden bahseden Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen projeyi yakından takip ettiğini söyledi. Üniversitelerin toplumun dinamiği olması gerektiğini vurgulayan ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi’nin toplumla bütünleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

16 Nisan 2019 Salı günü gerçekleştirilen etkinlikte Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN hazır bulundu.

kodlama KLÜ Sosyal Sorumluluk

KODLAYALIM ÜRETELİM PROJESİ BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR