Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/04/2019 16:57:48 - 22/04/2019 16:57:48 - 15786 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Toplumsal Alana Katkı Projesi kapsamında Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği ile Yazılım ve Bilişim Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen “STEM Academy” eğitimleri bu kez Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile beraber gerçekleştirildi.

STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olmanın yanı sıra bu sistem ile öğrencilere fen bilimleri, matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkartıp, bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği, problem çözme tekniklerinin geliştirilmesi, merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkartılması hedeflenmektedir.

Sınıf öğretmenleri Nisa Dilek TUNA ile beraber 18 Nisan 2019 Perşembe günü 23 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen projede;  çocuklar kulüp öğrencilerinin mentörlüğünde önce Mbot kitlerini kurdu ardından kurdukları bu kitleri kodlayarak çalıştırmayı öğrendi. Günün sonunda çok eğlendiklerini ve mühendis olmayı daha çok istediklerini ifade eden öğrencilere öğretmenleri ve velileri de eşlik etti.

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN, Arş. Gör. Burak BEYNEK ve Arş. Gör. Ayşe AKPINAR’ın koordinatörlüğünde düzenlenen etkinlikte bu tip aktivitelere katılmanın çocukların gelişiminde küçük yaşlardan itibaren problem çözme yeteneklerine katkı sağlandığı vurgulandı. Projede emeği geçen öğretim elemanları, edinilen tecrübeler ile ilerleyen süreçlerde üniversitemiz bünyesindeki STEM Academy sayesinde daha profesyonel projeler yapmak istediklerini ve daha çok çocuğa ulaşmak istediklerini belirtti.

Bütün aşamaları başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verildi.

STEM Academy Yazılım Mühendislik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“STEM ACADEMY” PROJESİ DEVAM EDİYOR
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.