Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/04/2019 14:37:43 - 19/04/2019 14:37:43 - 8508 Okunma

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi’nin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Sıfır Atık Projesi” Üniversitemizde uygulanmaya başladı.

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi" öncelikle kamu kurumlarında daha sonra tüm Türkiye'de bir eylem planı içermektedir.

Ülke ekonomisine destek sağlanması, israfın önlenmesi, atığın azaltılması, doğal kaynaklarımızın daha etkin kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya en az düzeye çekilmesi, atığı oluştuğu kaynakta ayırarak geri dönüşüm sistemine dâhil edilmesi amacıyla Üniversitemizde atık ve sınıflar belirlenmiş, 1 adet geçici depolama alanı ve geçici atık noktaları oluşturulmuş olup,  aktif olarak çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda Üniversitemizde oluşan atık türleri ve miktarları Çevre Lisans Firması tarafından haftalık olarak depolanacaktır.

Sıfır Atık Proje KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE “SIFIR ATIK PROJESİ” UYGULANMAYA BAŞLADI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.