22/04/2019 14:36:21 - 22/04/2019 14:36:21 - 8634 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen Tarih Konferansları serisinin 12’ncisi “Dünyada Türk İmajı” başlığıyla 16 Nisan 2019 Salı günü 1. Merkezi derslikler Binası Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞEK’in konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞEK konferansta imajın zihindeki çağrışım, his, tutum ve izlenimler ile bunların olumlu-olumsuz değerlendirmelerinden meydana geldiğini belirterek sembolik bir görüntü biçiminde olan imajın, duyumsanmış olan şeyin zihinde bıraktığı iz ya da tasarım olduğunu ifade etti. Dünya ülkelerindeki Türk imajının genel bir fotoğrafını ortaya çıkaran Prof. Dr. ŞİMŞEK, konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mesut AYAR’ın konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞEK’e teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etmesiyle son buldu.

Konferans KLÜ

DÜNYADA TÜRK İMAJI