Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/04/2019 11:14:20 - 25/04/2019 11:14:20 - 10882 Okunma

Üniversitemiz Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KIRK-BAL) tarafından "Sancak'ın Asırlık Hak Mücadelesi" konulu konferans düzenlendi.

24 Nisan 2019 Çarşamba günü I. Merkezi Derslikler Binası Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Araştırmacı – Yazar Davut NURİLER ise konferansta konuşmacı olarak yer aldı.

Davut NURİLER konuşmasında kaleme aldığı “Sancak’ın Asırlık Hak Mücadelesi” hakkında bilgiler verdi. Kitabın içeriğinden de bahseden NURİLER şunları söyledi:

“Bu eser, Balkan Yarımadası’nda 20. asırda olaylara bizatihi şahitlik eden ve Türkiye - Balkan devletleri arasındaki siyasi olaylarda aktif rol oynayan birinin kaleminden gelişmelere eleştirel ve çözüm odaklı bir yaklaşım esas alınarak hazırlanmıştır.

Balkan Yarımadası, 19. asırdan itibaren kölecilik ve sömürgecilikle kapitalistleşip zenginleşen, yeni coğrafyalarda pazar arayan, Osmanlı’yı Avrupa’dan atmak isteyen Batılı güçlerin hedefi haline gelmişti. Farklı dini ve etnik toplumların asırlarca barış içinde yaşadığı bölge, milliyetçi ve ayrılıkçı akımlar, Batılı devletler ve Rusya’nın desteği ile yükseliş dönemine girmişti. 19. asrın ilk yarısında önce Yunanistan ve Sırbistan Osmanlı'dan koparılarak bağımsız bir devlet haline getirilmiş, zamanla bu iki ülkeyi, Karadağ, Bulgaristan ve diğerleri takip etmişti. 20. asırda 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş dönemlerinde çok önemli devlet liderlerinin güç gösterileri yaptığı, faşizme, ırkçılığa, göçlere ve savaşlara şahitlik eden bir bölgeye dönüşmüştü” dedi.

NURİLER, kitapta böylesine önemli ve kadim coğrafyada varlığını devam ettiren Balkan halklarının tarihini, kültürünü, millet olma mücadelesini ve diğer milletlerle olan ilişkisi ile ilgili de aydınlatıcı bilgiler verdi.

Konferans, soru – cevap kısmının akabinde sona erdi.

Sancak Hak Mücadelesi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
"SANCAK'IN ASIRLIK HAK MÜCADELESİ" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.