Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/04/2019 09:03:37 - 30/04/2019 09:03:37 - 17486 Okunma

Bahçıvan Gıda San. Tic. A.Ş. ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal BAHÇIVAN, Üniversitemizde düzenlenen “Gençlerle Söyleşi” başlıklı programda öğrencilerimizle bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün de katıldığı etkinlikte Erdal BAHÇIVAN,  öğrencilerimize mezun olduktan sonra nasıl başarılı olabileceklerine ve nelere dikkat etmeleri gerektiğine yönelik tavsiyelerde bulundu. Gençlerle bir arada olmaktan keyif aldığını belirterek konuşmasına başlayan BAHÇIVAN, “Hayata sizlerin açısından ve cephenizden bakmak istiyorum” ifadesini kullandı.

BAHÇIVAN, ailenin tek erkek çoçuğu olması nedeniyle, fazla seçme hakkı olmadan, mecburen ama severek bu işe başladığını ve devam ettiğini, iş ve sivil toplum faaliyetlerini belli bir dengede yürütmeye çalıştığını vurguladı.

Gençlere yönelik olarak, eğitim hayatının, yaşamlarının en kıymetli dönemlerinden birisi olduğunu, bu yaşların, bu dönemin kıymetinin bilinmesinin önemli olduğuna değinen BAHÇIVAN, sözlerine şöyle devam etti:

“Hayatınızın hakikaten en güzel virajındasınız. Sizler, Türkiye’deki eşdeğerlerinize baktığınızda bence çok şanslı bir noktadasınız. Bugün, Türkiye’mizin en gözde ve güzide bölgelerinden olan Trakya’mızda yepyeni bir heyecanla yola çıkmış, başında değerli Rektörüm Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve kıymetli akademisyenlerimizin, bir iddianın, bir heyecanın ve markalaşma noktasında bir gayretin buluştuğu bir kampüste, bir kurumda öğrencilik hayatınıza devam ediyorsunuz.”

Gençlerin eksik gördüğü en önemli noktalardan birinin; hep önlerine bakmak olduğunu, fakat biraz da geriye doğru ve geride olanlara, arkada ve kendilerine yetişmeye çalışanlara bakmanın da önemli olduğunu belirten BAHÇIVAN, gençlerin iyimserlik ve kötümserlik arasında bir denge kurarak, ellerindeki imkanlar, kaynaklar ve değerlerin kıymetini bilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

‘Gençler, İstanbul’a Yakınlığı Şansa Çevirmeli’

Kırklareli Üniversitesi kampüsüne ilk defa geldiğini belirten BAHÇIVAN, Kırklareli Üniversitesi’nin hem altyapı hem de hedefler açısından çok güçlü olduğu bir ortam olduğuna değindi. BAHÇIVAN, İstanbul’a yakınlığın “artı bir değer” olduğuna, artık İstanbul’da olmanın avantajları kadar dezavantajları da olduğunu, gençlerin bu yakınlığı şansa çevirmeleri gerektiğini vurguladı.

Erdal BAHÇIVAN gençlerle söyleşisini kendi gençliğinden örnekler vererek sürdürdü. Zamanın ve teknolojinin çok hızlı geliştiği ve herkesi çok hızlı değiştirdiği dünyanın içinde olduğumuzu söyleyen BAHÇIVAN, kendi gençliği ve bugünün gençliği arasındaki en büyük farkın teknoloji vasıtasıyla bilgiye erişebilme gücü ve imkanı olduğunu belirtti. BAHÇIVAN artık teknoloji ile hayatın çok yakınlaştığını anlattı. Teknolojinin iletişimden ziyade, bilgiye erişim açısından yadsınamayacak önemli katkılarda bulunduğunu belirten BAHÇIVAN, kendi gençliklerinde bilgiye erişim için en önemli kaynağın ailelerin kendi imkan ve bütçelerinden fedakarlıklar yaparak çocuklarına aldıkları ansiklopediler olduğu belirterek, iki jenerasyon arasındaki farka işaret etti.

“Bu bilgi kaynağı hayatınızın en büyük cevheri,” sözleriyle söyleşiye devam eden BAHÇIVAN, bu bilgi kaynağını doğru kullandıkları ölçüde, gençlerin gelecek dünyadaki şanslarının ve farklarının fazla olacağını vurguladı.

Kaynakları doğru ve verimli kullanmanın önemine de değinen, BAHÇIVAN, bu konuda gençlere büyük iş düştüğünü ve okulda edinilen formasyon ve sosyal birikimin gençlerin gelecekleri için en önemli iksir olduğunu belirtti.

Mevcut sınav sistemin bireysel rekabeti teşvik ettiğini ve sınavların öğrencileri sürekli bir yarış psikolojisi içine soktuğuna işaret eden BAHÇIVAN, yarınların birey bazlı değil, ekip ve proje bazlı çalışmalara odaklananların elinde olduğunu ifade etti. BAHÇIVAN, gençlere, üniversiteyi kazandıktan sonra sınav kaygıları olmadığını, artık geleceğe bakmalarını ve birlikte iş yapabilme kültürü geliştirmeleri konusunda gayret göstermelerini tavsiye etti.

‘Gençlerin en kıymetli hazineleri hayal kurmak’

Gençlerin en kıymetli hazinelerinin hayal kurmak olduğunu söyleyen BAHÇIVAN, sözlerine şöyle devam etti:  “Bizim yapmış olduğumuz işin temelinde ne var diye bana sorsanız, belli bir başarı elde ettiyseniz, bunun arkasında ne var diye sorsanız, ilk başta hayal var… Biz sanayiciler yola şöyle çıkıyoruz:  Önce hayal kuruyoruz. Bu hayallerin bir kısmı ayağı yere basmayan hayaller oluyor. O hayalleri bir projeye çeviriyoruz. Sonra projeler yatırıma, yatırımlar üretime, üretim de ürüne dönüşüyor.”

Bazı hayaller yıkılmadan başarılı olunamayacağını söyleyen BAHÇIVAN, başarı hikayelerini takip etmenin, örnekler çıkarmanın yerinde olduğunu, fakat başarısızlıklardan ders çıkarmanın daha önemli olduğunu vurguladı:  “Başarıya giden yol, başarısızlık hikayelerinin doğru bir şekilde hayatımıza konmasıyla alakalı bir şey.” Başarısızlığın çoğu zaman insanı daha da perçinleştirdiğini ifade eden BAHÇIVAN, gençlere, önemli olanın iddialarını, ısrarlarını ve heveslerini kaybetmemeleri olduğunu tavsiye ederek, doğru hayaller kurabildikleri takdirde, gençler için her zaman kaynakların olduğunu söyledi.

Soru-cevap bölümüyle devam eden söyleşi programı, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün Bahçıvan Gıda San. Tic. A.Ş. ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal BAHÇIVAN’a teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.

Programın ardından Rektörümüz ŞENGÖRÜR ve Erdal BAHÇIVAN Mühendislik Fakültesi Laboratuvarlarını gezerek, yapılan çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.   

 

 

Söyleşi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
GENÇLERLE SÖYLEŞİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.