Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/04/2019 12:07:06 - 06/05/2019 12:07:06 - 22648 Okunma

Mutlu Yaşlar” ve “Sağlıklı Beslenelim Sağlıklı Büyüyelim” projeleri için kapanış toplantısı düzenlendi.

Üniversitemiz, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen “Mutlu Yaşlar” projesi ile Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Beslenelim Sağlıklı Büyüyelim” isimli sosyal sorumluluk projelerinin kapanış toplantısı 30 Nisan 2019 tarihinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdoğan KARA, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kerim SANIK ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Şenay MANDACI, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile projede görev alan öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, törenin açılış konuşmasını yaparak, projeler hakkında kısa bilgilendirmelerde bulundu.

MUSAOĞLU “Mutlu Yaşlar” projesinde hedef kitlenin büyüklerimiz, “Sağlıklı Beslenelim Sağlıklı Büyüyelim” projesinde ise yarınlarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımız olduğunu belirtti.

Mutlu Yaşlar” projesi çerçevesinde 74 öğrencinin, 140 aileyi toplam 529 kez ziyaret ettiğini kaydeden MUSAOĞLU, projenin içeriği hakkında da bilgiler verdi. “Sağlıklı Beslenelim Sağlıklı Büyüyelim” projesi çerçevesinde Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelli Evde Bakım Hizmeti′nden yararlanan engelli, bakıcıları ve aileleri ile, Sağlık Müdürlüğü′nün hizmet alanında bulunan yatağa bağımlı hastalara, bakıcılarına yönelik olarak hayata geçirilerek, hastaların yaşam kalitelerini arttırmak, aileleri ve bakıcıları eğitmek, verilen hizmet kalitesini yükseltmek, üniversite öğrencilerinin stajyer/profesyonel çalışma yoluyla toplumsal hassasiyet ve sorumluluk bilinci ve öğrencilerin edindikleri bilimsel bilgileri uygulama fırsatı kazanmaları hedeflendiğini vurguladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, katılımcılara “Sağlıklı Beslenelim Sağlıklı Büyüyelim” isimli sosyal sorumluluk projesi hakkında da kısa bilgiler verdi. MUSAOĞLU, bu proje çerçevesinde Kırklareli Merkez ilçe ilkokullarında öğrenim gören 4. sınıf öğrencilerinin sağlıklı beslenme durumlarının tespit edildiğini ve bu çerçevede sağlıklı ve zararlı besinler konusunda öğrencileri bilgilendirmek; okul çağı öğrencilerinin günlük tüketmesi gereken besin gruplarını aktararak öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenme konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak; yanlış beslenme alışkanlıkları ve sonuçlarını aktarmak; okul çağı çocuklarının sağlıklı ve yeterli beslenme konusunu benimsemelerini sağlayarak zihinsel ve bedensel gelişimlerinin olumlu yönde devam etmesine katkıda bulunmak; sağlıksız, yetersiz veya dengesiz beslenme sebebiyle ortaya çıkan rahatsızlıkların önlenmesini sağlamak gibi bir hedefin proje kapsamında gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU konuşmasını projelerin gerçekleşmesine katkıda bulunanlara ve projelerde aktif olarak rol alan, emek sarfeden, başarmanın heyecanını paylaşan hocalara ve öğrencilere teşekkür ederek, öğrenciler olmazsa bu projelerin olmayacağını söyleyerek tamamladı.

Kapanış toplantısında aynı zamanda, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Kırklareli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erdoğan KARA, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kerim SANIK ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Şenay MANDACI kısa birer konuşma gerçekleştirerek izlenimlerini ve projelerin başarıyla tamamlanmasından dolayı memnuniyetlerini bildirdi.

Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden, Hatun Ayşe Gelici “Mutlu Yaşlar” projesi hakkında ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinden Ümit Keleş, ”Sağlıklı Beslenelim Sağlıklı Büyüyelim” projesi hakkında birer sunum yaparak projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Projelerin süreçleri, önemi, kapsamı ve çıktıları hakkında detaylı bilgiler sundu.

Toplantının sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ve protokol üyeleri tarafından projede emeği geçen öğretim elemanlarına, paydaş kurumların projeye katkı veren personellerine ve gönüllük esasına göre büyük bir özveriyle görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür belgeleri takdim edildi.

sosyal sorumluluk projeler KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Sosyal Sorumluluk Projeleri Kapanış Toplantı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.