Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/05/2019 10:31:13 - 02/05/2019 10:31:13 - 19413 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Kodlayalım Üretelim” başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapanış toplantısı düzenlendi.

30 Nisan 2019 Salı günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Proje kapsamında Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Karahıdır Ortaokulu’nda eğitim gören 5. ve 6. sınıf öğrencilerine, Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümünde okuyan gönüllü öğrenciler tarafından kodlama eğitimi verilerek öğrencilere sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıldı. Aynı zamanda öğrenciler oynayacakları oyunları kendileri tasarladı.

Törende Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Nadir SUBAŞI, “Kodlayalım Üretelim” Projesi’nde yapılan faaliyetleri ve etkinlikleri içeren sunum yaptı.

“Eskiden kendi oyuncaklarını kendileri yapan çocuklar, günümüzde kendi oyunlarını kendileri yazıyor.”

Akabinde Karahıdır Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ezgi GÖL, geleceğimizin mimarı çocukları bilişim teknolojileri konusunda bilinçlendiren ve kodlama alanında yetkinlik kazandıran anlamlı projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirten bir konuşma gerçekleştirdi. GÖL, dijital dünyaya doğan çocuklara 21. Yüzyılın temel becerileri olan yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim ve işbirliği becerilerini kazandırmak, teknolojiyi araç olarak kullanabilen ve üreten bireyler olarak gelişmelerini desteklemek amacıyla başlanan projede teknoloji okuryazarlığı adına bir farkındalık çalışması yapıldığını ifade etti. GÖL, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 “Öğrencilerimiz bilişim teknolojilerini bilinçli kullanmak ve kodlama mantığını anlayarak uygulamaya geçirmek amacıyla 18 hafta boyunca gönüllü Üniversite öğrencilerinden eğitim aldı. Bir yandan kodlama eğitimi alarak diğer yandan yorumlama becerilerini ve hayal güçlerini geliştirdiler. Daha da önemlisi akademik ve sosyal anlamda beceriler kazandılar. Üniversitenin kapılarının kendilerine açılması ile birlikte akıllarındaki üniversite algısı şekillendi. Her hafta heyecanla geldikleri üniversite ortamında özgüven ve vizyon kazandılar. Eskiden kendi oyuncaklarını kendileri yapan çocuklar, günümüzde kendi oyunlarını kendileri yazan, tasarlayan çocuklara dönüştükleri bir zamanda kendi zevklerine ve hayallerine göre üretmenin hazzını yaşadılar. Bugün okulumuz adına özel ve anlamlı bir gün. Çünkü böyle bir proje hem okulumuz hem de ilimiz bünyesinde ilk defa gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz özverili çabaları ile birçok ön yargıyı kırmayı başardılar. Bu hususta başta Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Bilgisayar bir oyun aracı değil; üretme aracıdır.”

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN ise, proje kapsamında öğrencilerin derslerini Üniversite ortamında ve sınıflarında alarak 5. ve 6. sınıfta üniversite ile tanıştığını dile getirdi. Geleceğin şekillendirici unsurunun kodlama olduğunun altını önemle çizen AKIN; “Artık her şeyi kodlayarak öğrenmeye çalışacağız. Bilgisayar bir oyun aracı değil; üretme aracıdır. Zihinlerde tasarlanan fikirler kodlanarak pratiğe döküldü. Robotik eğitim aşamasında öğrencilerimiz abilerinin ve ablalarının yaptığı robotları yapabilecek yeteneğe sahip olduklarını gördüler” dedi.

“ Kodlama eğitimi alan öğrencilerimiz günümüz ihtiyaçları doğrultusunda beceriler geliştirecek.”

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR konuşmasında, “Kodlayalım Üretelim” Projesi ile Karahıdır Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin dijital okuryazarlıkları arttırılarak problem çözme ve analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesinin amaçlandığına vurgu yaptı. Kodlama eğitimi alan öğrencilerin günümüz ihtiyaçları doğrultusunda beceriler geliştireceğini vurgulayan ŞENGÖRÜR, kodlama eğitiminin sadece bilgisayar bilimi ile sınırlı olmayıp, disiplinlerarası etkileşimin sağlanması açısından önemli bir görevi olduğunu söyledi. ŞENGÖRÜR, bu sayede çocukların erken yaşlardan itibaren bilgi işlemsel düşünme becerisi kazanarak farklı alanlardaki problemlere çözüm üretebilme becerilerine katkı sağlanmak istenildiğine de dikkat çekti.

Konuşmaların ardından proje sürecini anlatan video gösterimi yapıldı ve Karahıdır Ortaokulu öğrencisi Naz TARLACI, proje eğitmeni Üniversitemiz Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Gözde GÖKGÖZ ile birlikte proje boyunca edindiği deneyimlerini pratiğe döktü.

Tören, projede emeği geçen öğretim elemanlarına, proje eğitmenlerine ve öğrencilere katılım belgesi takdimi ile sona erdi.

Kodlayalım Üretelim Sosyal Sorumluluk KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“KODLAYALIM ÜRETELİM” PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.