Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/05/2019 15:09:01 - 02/05/2019 15:09:01 - 14986 Okunma

Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin katılımıyla yemekli bir tanışma toplantısı düzenlendi.

Personel Yemekhanesinde 30 Nisan 2019 Salı günü düzenlenen yemek etkinliğine; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ, Dış İlişkiler Koordinatörü Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, TÖMER eğitimcileri ve uluslararası öğrenciler katıldı.

‘Kırklareli Üniversitesi’nde 36 farklı ülkeden 1150 öğrenci öğrenim görüyor’

Programda bir açılış konuşması gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, konuşmasına uluslararası öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Üniversite olarak uluslararası öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını ve onları desteklediklerini belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, uluslararası öğrencilere aile şefkati gösterdiklerini ve kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Kırklareli Üniversitesi’nde 36 farklı ülkeden 1150 öğrencinin eğitim öğretim görmekte olduğuna dikkati çeken ŞENGÖRÜR, uluslararası öğrenci sayısının her geçen yıl artmasının gurur verici olduğunu kaydetti. Kırklareli Üniversitesi’nin öğrencilerine nitelikli eğitim sunması noktasında eğitim-öğretim altyapısı, laboratuvar imkanları ve sosyal donatı alanları bakımından üstün bir düzeyde bulunduğuna da değinen ŞENGÖRÜR, uluslararası öğrencilerin mezun olduktan sonra ülkelerine gittiklerinde iyi bir iktisatçı, işletmeci ve mühendis olmasını arzu ettiğini söyledi. ŞENGÖRÜR konuşmasının sonunda Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin en kısa zamanda faaliyete geçmesi için yürütülen çalışmaları anlattı.

‘Öğrencilerimizin Türkçe öğrenme noktasında gayretli oluşu bizi mutlu ediyor’

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ ise; Kırklareli Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Türkçenin her yönünün öğretimini, uygulamasını ve araştırmasını kurum halinde misyon olarak üslendiğinden söz ederek; “Farklı milletlerden gelen öğrencilerimiz için çalışmalarımızı özenle sürdürüyoruz. Öğrenci sayımız oldukça yüksek. Önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağını düşünüyoruz. Birinci yarıyılda uzman kadromuzla birlikte derslerimiz verimli geçti. Uluslararası öğrencilerimiz takdire şayan bir biçimde derslere devam ettiler. Öğrencilerimizin Türkçe öğrenme noktasında gayretli oluşu bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Kırklareli Üniversitesi TÖMER’de Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilerimiz; Gambiya’dan Alpha JOBE, Nijerya’dan Bastat Abdulkareem LAMİ, Endonezya’dan Rahmat WİBOMO, Türkmenistan’dan Dünya Gözel ATANAZAROVA ve İran’dan Mahdi MAHROOZ programda söz alarak Kırklareli Üniversitesi’nde lisans eğitimi almalarından duydukları onuru paylaştılar. TÖMER’de kısa zamanda çok iyi Türkçe öğrendiklerini ve öğrendikleri Türkçeyi kullanarak Kırklareli’nde ve Türkiye’de keyifli bir şekilde yaşadıklarını belirten öğrenciler, Kırklareli halkının kendilerine cana yakın davrandığını dile getirdiler.

Yemek ikramından sonra Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR beraberinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. MUSAOĞLU ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. YILMAZ ile birlikte öğrencilerle sohbet etti. Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Uluslararası Öğrenciler KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
YEMEK
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.