Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/05/2019 16:24:59 - 02/05/2019 16:24:59 - 18982 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin çalışmaları ile hayata geçirilen “Çocuk Şenliği” başlıklı sosyal sorumluluk projesinin kapanış toplantısı, 02 Mayıs 2019 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kerim SANIK, Kırklareli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi BORA, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile projede görev alan öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, Sağlık Hizmetleri MYO. Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN bir açılış konuşması yaptı.

 

MUSAOĞLU: “Projeler, biz demenin yoludur”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU da bir konuşma yaparak bu tür projelerin hem Üniversitemiz hem de öğrenciler adına çok önemli olduğunu ve projelerin sürekliğinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. MUSAOĞLU konuşmasının devamında Proje çerçevesinde 23 etkinliğin düzenlenerek 1200 öğrencinin minicik kalplerine ve kocaman hayallerine dokunulduğunu belirtti.

Proje yapmanın önemi de değinen MUSAOĞLU, öğrencilere şöyle hitap etti:

“Her biriniz çevrenizde farklı farklı sorunlar algılıyorsunuz. Bazen, içinizden ben olsaydım şöyle yapardım, ben bu sorunu çözerdim. Acaba yöneticilerimiz niye böyle bakmıyor? Diye belki içinizden sitem bile ediyorsunuzdur. Biz, bu projelerle aslında bu sesi dışarıya çıkartıyoruz ve diyoruz ki: Bakın, çevrenize duyarlısınız ve karşılaştığınız bir sürü sorun var. Sorunun küçük ya da büyük olması önemli değil. Önemli olan o duyarlılığı göstermek; Bir sorunu ele almak ve iş birliği ile sinerjiyle, güç birliği ile o soruna el atmak.”

MUSAOĞLU, önümüzde yıllarda Proje Döngüsü dersinin uygulamaya konacağını, ortak seçimlik dersler havuzunda bu projeye benzer sosyal sorumluluk projelerinin yürütme yetkinliğini ve becerilerini öğrencilere kazandırma amacını güden bir uygulamaya gidileceğinin müjdesini verdi.

Projelerin Üniversitemizin vizyonu açısından önemine de vurgu yapan, MUSAOĞLU, üniversitenin artık sadece klasik fonksiyonu olan eğitim ve öğretimle meşgul olan, toplumun dışında kalan bir kurum olmadığını, toplumla kucaklaşan, toplumun gereksinimlerini bilen, ilgili kurumlarla işbirlikleri yapan, öğrencilerin tespit ettikleri sorunları projelendiren ve belli bir sonucu oluşturmak için çabalamak gibi bir fonksiyon da icra ettiğini söyledi.

Projenin beşinci kez düzenlenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen MUSAOĞLU, projelerin en önemli işlevlerinden birinin de sürdürülebilirlik kazanmaları olduğunu aktardı. Öğrenciler ve yöneticiler değişse bile projeleri devam ettirmenin amaçlarda tutarlılığı, proje yapmayı ve sürdürme konusundaki başarıyı ortaya koyduğunu söyledi. MUSAOĞLU “Projeler, yöneticisiyle, öğretim elemanı ve öğrencisiyle hep birlikte biz demenin yoludur ” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcımız, Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU’nun konuşmasının ardından, Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinden Esra ŞAHİN program hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirerek, projenin önemi, amaçları ve çıktıları hakkında bilgi verdi. Projenin uygulanmasına dönük olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden çocuklara; sağlıklı yiyecekler, hijyen ve diş sağlığı, sağlıklı yaşam gibi konular çocuk tiyatroları, rontlar ile eğitici ve eğlendirici gösterilerle anlatıldığını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kerim SANIK projede gönüllü olarak görev alan öğrencilere katılım belgesi vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Çocuk Resimleri ve Öğretim Materyalleri Sergisi

Programın ardından Rektör Yardımcımız MUSAOĞLU ve beraberindekiler, sergi salonu ve fuaye alanına giderek “Çocuk Resimleri ve Öğretim Materyalleri” sergisinin açılış kurdelesini kesti. Akabinde sergi salonunda açılan stantlar gezilerek öğrencilerimizin tasarlayıp ürettikleri öğretim materyalleri ile Çucuk Şenliği gösterilerini izleyen minik öğrencilerin gözlem ve izlenimlerine dair resimlerden oluşan sergi hakkında bilgi alındı.

 

 

KLÜ sosyal sorumluluk çocuk şenliği çocuk gelişimi

Facebook Twitter Google Plus
Çocuk Şenliği ve Materyal Sergisi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.