Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/05/2019 11:04:32 - 06/05/2019 11:04:32 - 7709 Okunma

Üniversitemiz Tarih Bölümü tarafından düzenlenen Tarih Konferansları serisinin 13’ncüsü “Avrasya Bozkırlarında Türkler” konulu konferansla gerçekleştirildi.

30 Nisan 2019 Salı günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa İslamiyet’ten Önceki Türk Tarihi'nin önde gelen isimlerinden Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL konuk oldu.

Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL, İslamiyet’ten Önceki Türk Tarihi'nin önemli noktalarını katılımcılara aktardı. TAŞAĞIL, İslamiyet’ten Önceki Türk Tarihi'ne ait kurgan ve diğer arkeolojik materyallerin bulunduğu Güney Sibirya Bölgesi’nde, Kırgızistan, Kazakistan gibi Türk Cumhuriyetleri ile Çin Halk Cumhuriyeti ve Moğolistan'da konuyla ilgili olarak çekmiş olduğu fotoğrafları paylaşarak başlangıçtan itibaren Türklerin yaşadığı coğrafyayı ve göç yollarını da haritalar ile anlattı.

Konferans sonrasında imza etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL, öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtlayarak kitaplarını imzaladı.

Avrasya Bozkırı Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“AVRASYA BOZKIRLARINDA TÜRKLER” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.