14/05/2019 09:02:43 - 15/05/2019 09:02:43 - 8980 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi etkinlikleri kapsamında 9 Mayıs 2019 Perşembe günü, saat 13.30'da I. Merkezi Derslikler Binası Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda XI. Yüzyıl Türkistan’ında Din Dili Üzerine Düşünceler konulu konferans düzenlendi.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah KÖK’ün konuşmacı olarak yer aldığı konferansta Türk milletinin Müslümanlaşma süreci üzerinde duruldu. KÖK konuşmasında bu sürecin zamana yayılmış bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayarak yapılan ilk Türkçe Kur’an tercümeleri üzerinden, XI. Yüzyıl’da kullanılan dinî terimler ve bu terimlerin artzamanlı ve eşzamanlı karşılaştırmasını yaptı.

Konferans sonunda günün anısına Prof. Dr. Abdullah KÖK’e plaket takdim edildi.

Türkistan Konferans KLÜ

ÜNİVERSİTEMİZDE “XI. YÜZYIL TÜRKİSTAN’INDA DİN DİLİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ