Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/05/2019 09:44:12 - 14/05/2019 09:44:12 - 12201 Okunma

Üniversitemizde Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 Bahar Dönemi Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında 09-10 Mayıs 2019 tarihlerinde I. Merkezi Derslikler Binası Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda, “Bilgi Şöleni ve Sergi” gerçekleştirildi.

“Bilgi Şöleni” ve “Sergi” nin başlangıcında Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah KÖK ve Şair-Akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan KARABURGU bir konferans verdi.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü son sınıf öğrencilerinin tez sunumlarından oluşan “Bilgi Şöleni” ninin ilk oturumunu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah KÖK yönetti. KÖK, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü son sınıf öğrencilerinin sunumlar sırasında oldukça başarılı olduğunu ifade ederek öğrencilerin konuya hâkimiyeti, kendilerine güvenleri ve zamanı kullanma becerilerinin de güçlü olduğuna dikkat çekti.

Bilgi Şöleni’nin akabinde; birçok farklı folklorik obje ve nadir bulunan kitaptan oluşan “Türk Dünyası” temalı sergi düzenlendi. Balkanlar’dan Türkistan’a uzanan Türk kültür yelpazesinin zenginliğini ortaya koyan sergi iki gün boyunca açık kaldı.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent BAYRAM, “Bilgi Şöleni” ve “Sergi” yi, her yıl daha da profesyonelleştirerek devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. BAYRAM, destek veren misafir akademisyenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bilgi Şöleni Sergi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE “BİLGİ ŞÖLENİ ve SERGİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.