Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
15/05/2019 12:19:42 - 15/05/2019 12:19:42 - 16253 Okunma

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının, güçlü yönleri ile iyileşmeye açık yönlerinin belirlenerek sürdürülebilir kurumsallaşma politikalarını öngören ‘Kurumsal Dış Değerlendirme Programı’ kapsamında, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Ekibi Üyeleri Üniversitemizi ziyaret etti.

14 Mayıs 2019 Salı günü gerçekleşen ziyarette öncelikle Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ve Kalite Koordinatörlüğü üyelerinin katılımıyla tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda, kurum hakkında genel bilgiler verilerek kurumda yürütülecek çalışmalar üzerine paylaşımlar yapıldı. Akabinde Rektörlük Senato Salonu’nda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, YÖKAK Dış Değerlendirme Ekibi Üyeleri, Üniversitemiz Kalite Koordinatörleri ve Kalite Komisyonu Üyelerinin katılımıyla ikinci toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Üniversitemizin kurumsal kalite politikası kapsamında; Eğitim - Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Alaettin İŞERİ, kurumun genel çerçevesi, kurum kalite güvence sistemi ve politikası, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yönetim-organizasyon ve toplumsal yaşama katkı alanlarındaki kalite güvence sistemi ve kalite politikalarına ilişkin yürütülen çalışmaları içeren bir sunum yaptı. Ardından fikir alışverişinde bulunuldu. Ek olarak Dış Değerlendirme Ekibi’nin talebiyle Üniversitemiz Bologna Eşgüdüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Olcay ÖZCAN, üniversitemiz EDS (Eğitim Öğretimi Değerlendirme Sistemi) yazılımını tanıttı.

Kampüs ziyaretleri kapsamında da Dış Değerlendirme Ekibi Üyeleri; Üniversitemizin çeşitli birimleri ile spor tesisleri ve laboratuvarlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Ziyarette; YÖKAK Dış Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Berna MUSAL ile birlikte Değerlendirme Takımı Üyeleri Prof. Dr. Adem BAŞIBÜYÜK, Prof. Dr. Cansu ALPASLAN, Erdal KANIK ve Prof. Dr. Ahmet ARAN yer aldı.

 

YÖKAK Dış Değerlendirme KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BAŞLADI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.