Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/05/2019 10:14:28 - 17/05/2019 10:14:28 - 18866 Okunma

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı mezun adayları için Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün katılımıyla mezuniyet töreni düzenlendi. Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

‘Aidiyet duygusu ile hareket ederek Üniversitenizi ve hocalarınızı unutmayınız’

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Mimarlık Fakültesi'nde ikincisi düzenlenen mezuniyet törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti paylaştı. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nün açılışındaki katkılarına değinen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, Bölümün ve öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını, öğrencilerin iyi bir eğitim alabilmeleri için hem yönetimin hem de hocaların büyük fedakarlıklarda bulunduğunu dile getirdi. Akademik ve idari personele emeklerinden dolayı teşekkür eden ŞENGÖRÜR, öğrencilere mezun olduktan sonra aidiyet duygusu ile hareket ederek, hocalarını ve üniversitelerini unutmamalarını telkin etti. Öğrenmenin hiç bitmeyen bir süreç olduğunu ifade ederek öğrencilere hayatlarında mutluluk, sağlık, afiyet ve başarı dileklerinde bulundu.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide SEÇKİN ise, sözlerine “Bugün sizlere son defa öğrencilerim diye hitap ediyorum” diye başlayarak mezun olan öğrencilerin bir meslek insanı olarak topluma karışacaklarını ve sorumluluk paylarının arttığını belirtti. 

4 yılda Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama bölümlerindeki öğrencilerin yaklaşık 1000 saat çizim dersi ve 2000 saat de kuramsal ve uygulamalı ders alarak mesleğe ilişkin temel bilgileri edindiklerini ve gerekli bilgiye ulaşmanın yöntemini öğrendiklerini söyleyen SEÇKİN, meslek ile ilgili asıl öğrenme ve gelişme sürecinin bundan sonra başladığını kaydetti. 

‘Sürdürülebilir, müreffeh ve aydınlık bir gelecek sağlamada payınız ve sorumluluğunuz büyük’

Kişisel gayretin, merakın ve sorgulamanın öneminin altını çizen SEÇKİN, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün ne yazık ki yaşamın giderek zorlaştığı bir dünya söz konusu. Her alanda olduğu gibi mesleki alanınızda da çok ayrıntılı, güncel, stratejik ve kapsamlı düşünmek zorundasınız. Doğal kaynaklar her geçen gün olumsuz değerlerle geleceğe aktarılıyor. Bu nedenle konuları, olayları, sorunları ve kaynakları tüm yönleriyle düşünerek ele almanız ve değerlendirmeniz gerekiyor. Sürdürülebilir, müreffeh ve aydınlık bir gelecek sağlamada payınız ve sorumluluğunuz büyük.”

SEÇKİN konuşmasını öğrencilerin bundan sonraki mesleki yaşamlarında pişmanlık duymayacakları işlerin içerisinde yer almalarını ve yapabilirim inancından vazgeçmemelerini tavsiye ederek tamamladı.

Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel DEMİR ve Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soner YELER de birer konuşma gerçekleştirerek mezun öğrencileri tebrik etti. 

Açılış konuşmalarının ardından Mimarlık Bölümünde dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Bölüm 1.’si Aslıhan OKUR’a plaketini Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR takdim etti. Bölüm 2.’si Zeycan ERGÜN plaketini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nadide SEÇKİN’in elinden aldı. Bölüm 3.’sü Halil ÖLMEZ’e de plaketini Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soner YELER verdi.

Plaket takdiminden sonra Bölüm öğrencilerinin hazırlamış olduğu, öğrencilerin üniversite anılarına dair çekilmiş oldukları fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi izlendi. Slayt gösterisinden sonra Mimarlık Bölümü 1.’si Aslıhan OKUR bir konuşma yaparak mimarlığın kendisi için ayrı bir heyecan ve mutluluk olduğunu belirterek eğitiminde emeği geçen hocaları ile arkadaşlarına teşekkür etti.

Aslıhan OKUR’un konuşmasından sonra Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Bölüm 1.’si Sinan ÇEVİK’e plaketini Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR takdim etti. Bölüm 2.’si Begüm MANAV plaketini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nadide SEÇKİN’in elinden aldı. Bölüm 3.’sü Büşra ERTAŞ’a plaketini Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel DEMİR verdi.

Plaket takdiminden sonra Bölüm öğrencilerinin hazırlamış olduğu öğrencilerin üniversite anılarına dair çekilmiş oldukları fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi izlendi. Slayt gösterisinden sonra Bölüm 1.’si Sinan ÇEVİK de bir konuşma gerçekleştirerek Şehir Planlamanın insanın yaşam alanlarını tasarlayan ve hayata doğrudan temas eden bir disiplin olduğunu söyledi. Yaşam alanlarının sürdürülebilirlik ve yaşanabilirlik anlayışlarıyla planlanmasının önemini de vurgulayan ÇEVİK, eğitiminde emeği geçen hocalarına, Üniversitemiz yönetimine, arkadaşlarına ve sıcak kanlılığıyla ev sahipliği yapan Kırklareli halkına teşekkür etti.

Bütün öğrencilere temsili mezuniyet belgesi verilmesiyle devam eden tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

KLÜ Mezuniyet Mimarlık

Facebook Twitter Google Plus
MİMARLIK 2019 MEZUNİYET TÖRENİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.