17/05/2019 14:35:53 - 17/05/2019 14:35:53 - 10544 Okunma

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar dönemi etkinlikleri kapsamında Hayata Edebiyat ile Bakmak konulu konferans düzenlendi.

10 Mayıs 2019 Cuma günü I. Merkezi Derslikler Binası Fen - Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta; Antalya Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Şair-Akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan KARABURGU, “edebiyat” kavramının bir terim olarak Türk edebiyatına girişi üzerinde durdu.

KARABURGU konuşmasında, Namık Kemal ve Mizancı Murad’ın eserlerinden hareketle edebiyatın bizde “ahlak ve edebiyat” kavramlarıyla benimsendiğine dikkat çekti. Edebi türlerin hayatı etkilediğini ifade eden KARABURGU, “Madam Bovary” ve “Çalıkuşu” romanları’ndan da örnekler sundu.

Akabinde Şair yönüyle de tanınan KARABURGU, dinleyicilerin isteği üzerine bir şiirini seslendirdi.

Konferans, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent BAYRAM’ın Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan KARABURGU’ya plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Edebiyat Konferans KLÜ

“HAYATA EDEBİYAT İLE BAKMAK” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ