Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/05/2019 10:31:34 - 20/05/2019 10:31:34 - 19232 Okunma

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) Girişim Bankacılığı tarafından başlatılan “Yeni İşim Girişim Programı” 2019 finali Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda yapılan “Demo Day” etkinliğinin sunuculuğunu televizyon dizilerinden tanınan ünlü oyuncu ve sunucu Bekir AKSOY üstlendi. Programa; Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Abdullah KALKAN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplam 110 başvurunun olduğu programda öncelikle projeler gerçekleştirilen ilk elemede 30’a indirildi. Akabinde ara jüri tarafından 30 proje arasından 8 tanesi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen büyük finalde yarışmaya hak kazandı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN programın açılış konuşmasında Yeni İşim Girişim Programının parlak fikirlerin Trakya ekonomisine kazandırılmak üzere başlatıldığını ifade etti. Program kapsamında adayların iş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentörlüğü, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimlerin yanı sıra finansman kaynaklarına ulaşım ve profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden de faydalandığına dikkat çeken ŞAHİN,” Bugün jürinin beğenisini toplayan dört proje sahibi girişimci orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak. Bu arkadaşlarımıza ödül olarak projelerini ticarileştirme desteği vereceğiz. Burada son sekize kalan projelerin hepsi bizim için değerlidir, gözümüzde ilk dört gibi kazanmış sayılır. Programla ortaya çıkacak ve olgunlaşacak iş fikirleri daha sonra inşallah milyon dolarlık şirketlere dönüşecek” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise Demo Day gibi programların gençlerin mesleğe atılmadan önce yenilikçi fikirlerinin endüstriye dönüşümü ve hayata geçirilmesi bakımından önemli olduğuna dikkat çekti. ŞAHİN konuşmasına şu sözlerle devam etti: “ Bu tür programlara çekinmeden katılın. Her yeni icat uçuk bir fikirle başlar. Girişimci ruhunuzu kaybetmeyin, bunun üzerine gidin. Ben öğrencilerime daima girişimci olun, çalışın, bıkmayın, yorulmayın diye naçizane öğütler veririm. Çünkü girişimcilik bütün meslekler için çok önemli.”

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye’nin ilk Melek Yatırımcı Ağı kurucusu ve TRT’de yayınlanan “Bir Fikrim Var” programı yapımcısı Fuat SAMİ, dünyadan üç girişimcilik hikâyesini salondakilerle paylaştı. Akabinde “Yeni İşim Girişim” Programı kapsamında finale kalan sekiz adayın bilişimden, sağlığa, kişisel bakımdan, reklamcılığa kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeleri ticarileştirme ödüllerini kazanmak için kıyasıya yarıştı. Sunumlar katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Adaylar projelerini sunduktan sonra Trakya Girişimcilik Platformu Trakya Bölgesi Girişimcilik Ekosistemi Paneli aynı salonda yapıldı. Panel; Fuat SAMİ’nin moderatörlüğünde, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Düşyeri Animasyon Stüdyosu Kurucusu ve Pepee’nin yaratıcısı Ayşe Şule BİLGİÇ, Düşyeri CEO’su İbrahim COŞKUNER, Girişim Merkezi Yönetici Ortağı Taner BALTACI ve TEB Girişim Bankacılığı Müdürü Fatih CANAN’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Katılımcılar genç girişimcilere iş kurma süreçlerinde yaşadıkları sıkıntıları, bunları nasıl aştıklarını ve diğer deneyimlerini aktardı.

Aynı panelistlerden oluşan jüri, ödüle hak kazanan dört projeyi belirledi. Bu kapsamda, “Pharm Al” isimli projesiyle Ayşenur YANARDAĞ birinci, “Yemexpress” projesi ile Zafer Berke DALKIRAN ikinci, “TimerTech” isimli mobil uygulama projeleriyle Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Yazılım Bölümü öğrencileri Okyanus İNCE, Onur Atakan CURA ve Berat BİRGİN üçüncü, “Ney Dedi?” isimli projesiyle Buğrahan ZENCİR ve “Captiosus Screen” projesiyle Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Yazılım Bölümü öğrencisi Ronahi AY ise dördüncü oldu. Yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü 5.000 TL ve dördüncüleri de 3.000’er TL değerinde ticarileştirme desteği ödülünü alırken, diğer dört proje sahibi bir yıllık mentör/danışman desteğinden faydalanma şansı elde etti.

Ödül töreninin ardından program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yeni İşim Girişim Demo Day KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“YENİ İŞİM GİRİŞİM PROGRAMI 2019”un KAZANANLARI BELLİ OLDU
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.