Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/05/2019 11:23:22 - 20/05/2019 11:23:22 - 18333 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı ve Tıbbı Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencilerinin çalışmaları ile hayata geçirilen “Hijyen Hareketi: Minik Eller Yıkansın ve Fırçala Dişlerini Göster Gülüşlerini", "Canım Kardeşim" ve "Canlarımız İçin Sevgiyle" projelerinin kapanış toplantısı, 17 Mayıs 2019 Cuma günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil YÜCEL, Kırklareli LÖSEV Temsilcisi Seher ERÇEK, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN ile projede görev alan öğrencilerimiz katıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı Öğr. Gör. Nilüfer ÇEKEN ve Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Dr. Öğr. Üyesi Ayfer MUTLU tarafından proje uygulamaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Hijyen Hareketi Projesi

Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı Öğr. Gör. Nilüfer ÇEKEN, “Hijyen Hareketi” projesi hakkında yürütülen faaliyetleri slayt eşliğinde anlattı. Hijyen Hareketi Projesinde; 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Döneminde Sosyal Sorumluluk Dersi alan Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı öğrencilerinin aktif olarak görev aldığını ve ilkokul 1., 2., ve 3. sınıf öğrencilerine kişisel temizlik eğitimi vererek doğru el yıkama ve doğru diş fırçalama yöntemlerini eğitimi eğlenceli hale getirerek anlattıklarını belirten Öğr. Gör. ÇEKEN,  Üniversitemiz ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Projenin 12 Nisan - 05 Mayıs 2019 tarihleri arasında uygulandığını ifade etti.

Proje çıktılarıyla ilgili sayısal bilgiler de paylaşan ÇEKEN, ziyaret edilen ilkokullarda 584, 1. sınıf öğrencisine, 404, 2. sınıf öğrencisine, 422, 3. sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 5 belde 4 İlçe ve Merkez ile birlikte 5 haftada 11 ilkokulda1410 ilköğretim öğrencisine ulaşıldığı bilgisini dinleyicilerle paylaştı. 

Canlarımız için Sevgiyle Projesi

Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Dr. Öğr. Üyesi Ayfer MUTLU, Teknolojinin gelişmesi ve betonlaşmaya paralel olarak, hayvanların gıda ve sığınma ihtiyacının artması olgusundan hareketle yürürlüğe konan Canlarımız için Sevgiyle Projesi ile çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması ve farkındalık kazandırılmasının amaçlandığını dile getirdi.

Sokak hayvanlarının yaşam koşulları hakkında farkındalık kazandırılması; Sokak hayvanlarını beslemenin özendirilmesi; sokak hayvanlarını besleme konusunda bilgilendirmenin sağlanması; artıkların hayvanlara verilmesi sağlanarak israfın önüne geçilmesi gibi belli başlı hedeflerin gözetildiğini kaydetti.

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programına kayıtlı 58 öğrenci tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilen proje çerçevesinde; kulübe yapım istasyonu, maske ve taç istasyonu (Zarar verme!), kuş istasyonu, kitap ayıracı istasyonu (Satın Alma Sahiplen), can dostum mutfağı, mama dağıtım istasyonu oluşturuldu. Oluşturulan bu istasyonlarda Ahmet Yener Ortaokulu 6. ve 7. Sınıfına devam eden 81 öğrenci katıldı.

Canım Kardeşim Projesi

Canım Kardeşim Projesi’yle ilgili bilgiler de veren MUTLU, üniversite öğrencilerine lösemi hakkında farkındalık kazandırmak ve donör olmaya özendirmek amacıyla gerçekleştirilen projeye, Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programına kayıtlı 55 öğrencinin katkı sunduğunu ifade etti.

Proje kapsamında KIZILAY yetkilisi İldeniz ATILGAN tarafından öğrencilere lösemi, LÖSEV, LÖSANTE, gönüllülük başlıkları altında eğitim verildiğini söyleyen MUTLU, KIZILAY ile koordineli olarak yürütülen projede Üniversitemizin Kavaklı ve Kayalı yerleşkelerinde Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencilerimizin de görev aldığı çadırlar kurulduğunu bu faaliyetlerde 339 kan bağışında bulunduğunu ve 64 kişinin de kök hücre bağışçısı olarak kayıt olduğunu aktardı. Proje süresince kazanılan gönüllü üniversite öğrencisi sayısının ise 463 olduğunu dinleyicilerle paylaştı.

Etkinliğin sonunda projede görev alanlara katılım belgeleri takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Sosyal Sorumluluk KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.