Trakya’da Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Kalitesi Artacak
Kırklareli Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi ortaklığında, mesleki eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik önemli bir işbirliği adımı atıldı. Bu kapsamda iki üniversitenin ortak çalışması sonucunda “Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması” başlıklı bir proje hazırlandı.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Aykaç Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte yürütecekleri projeye dair açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Trakya’da insan kaynağının geliştirilmesi ve mesleki eğitimde kalitenin arttırılması amacıyla Boğaziçi Üniversitesiyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulan “Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması” adlı projenin kabul edildiğini bildirdi. Projede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı, İnsan Kaynakları Geliştirme Program Otoritesi fonlarından faydalandıklarını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Avrupa Birliği IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi kapsamında hazırlanan projenin toplam bütçesinin yaklaşık 240 bin Euro olduğunu belirtti.
Koordinatörlüklerini Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO’dan Öğretim Görevlisi Ali Çakır ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden Dr. Burçin Hatipoğlu’nun yaptığı proje kapsamında yürütülecek olan faaliyetlerin ana başlıkları şu şekilde: