18/09/2014 09:11:47 - 19/09/2014 09:11:47 - 17673 Okunma

Trakya’da Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Kalitesi Artacak

Kırklareli Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi ortaklığında, mesleki eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik önemli bir işbirliği adımı atıldı. Bu kapsamda iki üniversitenin ortak çalışması sonucunda “Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması” başlıklı bir proje hazırlandı.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Aykaç Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte yürütecekleri projeye dair açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Trakya’da insan kaynağının geliştirilmesi ve mesleki eğitimde kalitenin arttırılması amacıyla Boğaziçi Üniversitesiyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunulan “Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması” adlı projenin kabul edildiğini bildirdi. Projede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı, İnsan Kaynakları Geliştirme Program Otoritesi fonlarından faydalandıklarını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Avrupa Birliği IPA İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi kapsamında hazırlanan projenin toplam bütçesinin yaklaşık 240 bin Euro olduğunu belirtti.

Koordinatörlüklerini Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO’dan Öğretim Görevlisi Ali Çakır ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden Dr. Burçin Hatipoğlu’nun yaptığı proje kapsamında yürütülecek olan faaliyetlerin ana başlıkları şu şekilde:

• Romanlara, kadınlara ve engellilere yönelik aşçılık eğitimleri
  • Kırklareli Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesinde kariyer günleri etkinlikleri
  • Üniversite ve lise müfredatlarında yer alan 8 mesleki ders için yapılacak kitap çalışması, bu kitapların basımı, öğrenci ve öğretmenlere dağıtımı
  • Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne illerinin yöresel yemek kültürünü kapsayan Trakya Mutfağı kitabının basımı
  • Mesleki eğitimi veren akademisyenlere ve öğretmenlere yönelik eğitimler. Eğitimcilerin eğitimi
  • Trakya Gastronomi Festivali
  • İtalya ve Finlandiya’daki mesleki eğitimi ve yemek kültürünü yerinde incelemek için yapılacak ikili görüşmeler ve ziyaretler
  • Web portalı oluşturulması, tüm materyallerin açık kaynak erişimine sunulması, oluşturulacak olan video ve slaytlar ile derslerin internet ortamına aktarılması
  • Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO mutfağına ekipman alımı.
Kırklareli Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Ortak Proje