Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/05/2019 10:05:48 - 27/05/2019 10:05:48 - 16156 Okunma

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında “Hayat Boyu Öğrenme Şenliği” düzenlendi.

İstasyon Caddesi’nde bu yıl ilki düzenlenen şenliğe; Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Toplumsal İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Arzu AKAR GENÇER ve il protokolü katıldı.

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, şenliğin açılış konuşmasında eğitimin her alanda ve yaşta önemli olduğuna vurgu yaptı. Eğitim alanındaki çalışmaların önemine de değinen BİLGİN, şenliğin Kırklareli halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit AKIN ise; şenlikte öğrencilerin bir yıl boyunca hazırladıkları projelerin sergilendiğini belitti.

Açılış konuşmalarının akabinde halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Ardından stantlar gezilerek projeler incelendi.

Çok sayıda kurumun hayat boyu öğrenme alışkanlığına destek verdiği şenlikte 23 Mayıs 2019 Perşembe günü Üniversitemizin tanıtım standında Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Aysun Eyüboğlu ERŞEN, kişisel karma kolaj sergisi açtı. Sergide, ERŞEN’in 2015 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüğü “kağıt oyma, zentangle- karma yaratıcı çizim teknikleri”, “kağıt, kumaş, karton, plastik karma -çağdaş kolaj” ve üç boyutlu doku özellikli zeminler üzerine atık ürünlerin de kullanıldığı karma kolaj tasarımı olarak adlandırılabilecek bir seçki sunuldu.

24 Mayıs 2019 Cuma günü ise Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü Öğr. Gör. Muammer Atadere GERİŞ ve Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Ebru DERELİ, Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile birlikte doğru tansiyon ve nabız ölçme yöntemleri, vücut mekaniklerinin doğru kullanılması, temel ilkyardım bilgisi konularında bilgilendirmeler yaparak toplumda duyarlılığa yönelik etkinlikler gerçekleştirdi.

Ayrıca Üniversitemizin tanıtım standında afiş ve broşürler de dağıtılarak Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen projeler ve etkinliklere yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Şenlik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
HAYAT BOYU ÖĞRENME
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.