Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/05/2019 16:49:46 - 30/05/2019 16:49:46 - 13772 Okunma

Türk Hava Kuvvetleri’nin hava akrobasi timi SOLOTÜRK, Üniversitemizin kuruluşunun 12. yıl dönümü münasebetiyle muhteşem bir gösteri sundu. SOLOTÜRK’ün sergilediği gösteriyi, Üniversitemiz merkez kampüsünde binlerce Kırklarelili alkışlarla izledi. Gösteri alanını dolduran vatandaşlar, özellikle alçak uçuşlar sırasında coşkulu anlar yaşadı.

Gösteriyi; Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN’in eşi Sayın İlknur BİLGİN Hanımefendi, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Sayın Tuğgeneral Turan İNAN, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Gökhan KAPAĞAN,  Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Sayın Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, Vali Yardımcısı Sayın Tahir DEMİR, İl Emniyet Müdürü Sayın Erkin ADALAR, İl Jandarma Komutanı Sayın J. Alb. Kadir OĞUZ, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, protokol üyeleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve binlerce vatandaş izledi.

Gösteri için Merkezi Yemekhane ve Kafeterya Binasının yanındaki gösteri alanına tribün ve sahne kuruldu. Sahnedeki SOLOTÜRK subaylarının sunumu eşliğinde SOLOTÜRK, muhteşem gösterisini sundu. Binlerce Kırklarelili ise SOLOTÜRK’ün akrobatik hareketlerini büyük bir heyecan ve gururla alkışlayarak izledi.

Büyük beğeni toplayan gösteri sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR kısa bir açıklama yaptı. ŞENGÖRÜR açıklamasında bu gösterinin 29 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Üniversitemizin 12. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Kırklareli halkının gösteriyi ilgiyle ve coşkuyla takip etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversite’sinin halk ile iç içe olduğunu söyledi.

Gösteri öncesi SOLOTÜRK ekibinden Hava Pilot Yüzbaşı Erhan GÜNAR, Hava Piyade Yüzbaşı Mustafa Bircan BİÇER ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Sonat SARIKAYA Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Genel Sekreterimiz Ergün ERBAY'ı ziyaret etti. ŞENGÖRÜR ziyarette SOLOTÜRK ekibine teşekkür etti.

SOLOTÜRK KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
SOLOTÜRK GÖSTERİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.