Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
31/05/2019 14:07:48 - 31/05/2019 14:07:48 - 21005 Okunma

Üniversitemiz 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, 30 Mayıs 2019 Perşembe akşamı coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Mezun olacak olan 3 bin 200 öğrenci, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Kadir OĞUZ, Genel Sekreterimiz Ergün ERBAY, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende Üniversitemizin uluslararası öğrenciler birincisi Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü öğrencisi Bedri ERTÜRK, bir konuşma yaparak Kırklareli Üniversitesi’nde tarif edemeyeceği kadar güzel ve mutlu günler yaşadığını, dostluklar kurduğunu ve unutulmaz anlar yaşadığını ifade etti.

Üniversitemizden birincilikle mezun olacak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Aslı ÇAĞLAYAN ise, konuşmasında almış oldukları nitelikli eğitim sayesinde, geleceğe emin adımlarla ilerleyeceklerine dair inancı paylaştı. ÇAĞLAYAN konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile birlikte mezuniyet kütüğüne isimlik çaktı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi’nin 12 yılda önemli mesafeler kat ederek, hızla büyüdüğünü, bünyesinde bulundurduğu 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 28.000 öğrencisi ile ülkemizin en güzide eğitim-öğretim kurumlarımdan biri olmayı başardığını dile getirdi.

Konuşmasında mezun öğrencilere seslenen ŞENGÖRÜR, onları başarı ve mezuniyetlerinden dolayı kutlayarak şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz yaşamlarında yeni bir sayfa açtılar. Eğitim meşalesini, kıymetli hocalarından edindikleri bilgi, beceri ve tecrübeler doğrultusunda sonraki nesillere devrediyorlar.  Öncelikle sizleri üniversitemizdeki başarınız ve mezuniyetiniz için yürekten kutluyorum. Bugün buradan mezun olarak yaşamınızda yeni bir sayfa açıyor, eğitim meşalesini, kıymetli hocalarımızdan edindiğiniz bilgi, beceri ve tecrübeler doğrultusunda sizden sonraki nesillere devrediyorsunuz.

Biz üniversite yöneticileri, akademisyenleri ve çalışanları için en mutlu an, en büyük ödül, mezun ettiğimiz öğrencilerin hayata güvenle, ilkeli ve istekli biçimde katılmalarını ve mesleklerini sorumluluk bilinciyle yaptıklarını görmektir.

Şimdi sizler için kolay olmayan bir yaşam mücadelesi başlıyor. Burada edindiğiniz bilgi ve birikim ile mesleğinizde ve dünyanın neresinde olursanız olun yapacağınız işlerde dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen, kararlı, sabırlı gençler olarak pek çok işte başarılı olacağınıza ve üniversitemizin adını daha fazla yücelterek bizi onurlandıracağınıza gönülden inanıyorum.”

Mezun öğrencilerin ailelerine de hitap eden Rektörümüz ŞENGÖRÜR, öğrencilerin bugüne gelmelerinde en büyük fedakârlığın ve emeğin ailelerine ait olduğunu belirterek; “Sevincin ve hüznün birlikte yaşandığı bu güzel günde sizleri cân-ı gönülden tebrik ediyor, bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızın, en mutlu günlerinden biri olan bu mezuniyet töreninde tahsillerini başarı ile tamamladıklarına hep birlikte şahit oluyor, onlarla iftihar duyuyoruz” dedi.

ŞENGÖRÜR konuşmasının sonunda Üniversitemizin bu günlere gelmesinde desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a,  Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ’ a, Sayın Valimiz Osman BİLGİN’e ve emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

Törende konuşan Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir DEMİR, mezuniyet törenini bayram şenliğine benzeterek, öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mezunların Türkiye’nin geleceğini temsil ettiğini ve mezun öğrencilerle birlikte Türkiye’nin daha da ileriye gideceğini söyleyen DEMİR, kendisinin üniversite zamanı ile kıyaslandığında Türkiye’nin bugün çok daha ileride olduğunu vurguladı.

Konuşmaların akabinde Üniversitemizden derece ile mezun olacak öğrencilere diploma ve plaketleri takdim edildi. Tören, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutlamasıyla devam etti. Tören sonunda mezun olan öğrenciler aileleriyle birlikte müzik eşliğinde eğlendi.

Mezuniyet KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
MEZUNİYET
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.