Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/06/2019 10:14:57 - 20/06/2019 10:14:57 - 20913 Okunma

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna MUSAL Başkanlığında, Üniversitemizde saha çalışması ve değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi. 

Dış değerlendirme süreci kapsamında üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve değer yaratma, kalite güvence sistemi, yönetim sistemi ve kurumsal karar alma süreci, gelişmeye açık yönleri ve benzeri alanlardaki yetkinlikleri değerlendirildi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna MUSAL başkanlığında; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cansu ALPASLAN, Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem BAŞIBÜYÜK, Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet ARAN, Çorum Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal KANIK  ve Okan Üniversitesi öğrencisi Serdar KARADAĞ’dan oluşan YÖKAK Dış Değerlendirme Takımı, ilk aşamada 15 Mayıs 2019 tarihinde Üniversitemize ön ziyaret gerçekleştirdi.

YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, 16 Haziran Pazar günü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü temsilcileriyle tanışma yemeğinde bir araya geldi.

17 Haziran Pazartesi günü başlayan ve 17-19 Haziran tarihleri arasında üç gün boyunca devam eden Üniversitemiz birimlerinin değerlendirildiği alan ziyaretleri ile toplantı ve görüşme programları, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaretle başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, ziyarette gerçekleştirdiği konuşmasında Dış Değerlendirme Takımı Üyelerinin birimlerimizdeki çeşitli görüşme ve toplantılarında Üniversitemizi yakın plana alarak Üniversitemizin mevcut durum, olanak ve kabiliyetlerini göreceklerini belirterek Takım Üyelerinin deneyimlerini birimlerimizle paylaşmalarının önemli olduğunu ifade etti. ŞENGÖRÜR, YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecini planlayan ve sağlayan başta Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ olmak üzere Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer ELMAS’a, Dış Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Berna MUSAL’a ve Üyelerine teşekkür etti.

Dış Değerlendirme Takımı ziyaretin ardından Üniversitemiz Kalite Kurulu Üyeleri ile daha sonra da Üniversitemiz Senatosu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve paydaşlarımızla bir araya gelerek görüşmeler yaptı. Dış Değerlendirme Takımı daha sonra Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’ni ziyaret ederek sırasıyla Dekan ve Dekan Yardımcıları, akademik personel ve öğrencilerle ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdi. 17 Haziran günü yapılan çalışmalar Sosyal Bilimler Enstitüsü ziyaretiyle tamamlandı. Dış Değerlendirme Takımı, 18 Haziran Salı günü; Sağlık Yüksekokulu, Lüleburgaz MYO, Daire Başkanlıkları, idari personeller, Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Koordinatörlükler ve uluslararası öğrencilerimiz ile toplantılar yaptı.

ÜNİVERSİTEMİZDE YÖKAK KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME PROGRAMI TAMAMLANDI

Dış Değerlendirme Takım Üyeleri ile birlikte geçen 3 yoğun günün ardından 19 Haziran 2019 Çarşamba günü “Çıkış Bildirim Toplantısı” gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ve Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, Kalite Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali MÜLAYİM, Eğitim Öğretimi Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ, Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Arzu AKAR GENÇER, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer VATANSEVER TOYLAN ve Kalite Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. Hülya YILMAZ'in katıldığı toplantıda Kırklareli Üniversitesi’nin güçlü ve gelişmeye açık yönleri belirlenerek kurumsal kaliteyi daha da iyileştirme ve kalite kültürünü yerleştirme noktasında önemli değerlendirmeler yapıldı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Süreçlerinde üniversitelerin kendi kalite güvence sistemlerini oluşturmalarına ve bu sistemleri planlamalarına rehberlik ediyor. Yükseköğretim kurumlarının mezunlarına alan bilgisi ve becerisi dışında, dijital yetkinlik, karmaşık problem çözme, iletişim becerileri, analitik düşünme ve etik gibi konularda yetkinlik kazandırmalarını ve liderlik odaklı, bilgi tabanlı yönetim sistemi kurarak, hızlı gelişen karmaşık dünyaya ayak uydurabilmelerini sağlayacak çıktılara ulaşmaları için teşvik ediyor.  

YÖKAK Dış Değerlendirme takımı tarafından Üniversitemizle ilgili hazırlanacak olan Kurumsal Geri Bildirim Raporu YÖKAK ve Üniversitemizin web sitesinde yayımlanarak kamuoyunun bilgisine sunulacak.

 

 

YÖKAK Dış Değerlendirme KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
YÖKAK DIŞ DEĞERLENDİRME
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.