Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/06/2019 12:59:36 - 19/06/2019 12:59:36 - 16239 Okunma

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Damla Gönüllülük Hareketi üyesi gençler, 18 Haziran 2019 Salı günü Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaret etti.

Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleşen ziyarete; Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel BABUŞÇU, Üniversitemiz Damla Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Alaattin İŞERİ ile Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muharrem EKŞİ de katıldı.

Damla Gönüllülük Hareketinde; Lise Ziyaretleri, Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

“Yaptığınız her iyilik bir gün mutlaka size geri dönecek.”

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, ziyarette yaptıkları iyiliklerle topluma örnek oldukları için Damla Hareketi üyelerini tebrik etti. Her iyiliğin mutlaka bir gün geri döneceğini ifade eden Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, yaptıkları faydalı ve hayırlı işleri yeni projelerle desteklemeleri için üyelere tavsiyede bulundu. ŞENGÖRÜR, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Bu sene ilimizde Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere önemli sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. ’Kodlayalım Üretelim Projesi’ ile Karahıdır Ortaokulu’ndaki öğrencilere bir yıl boyunca kod yazma eğitimi verdik. Çocuklar verdiğimiz eğitimden çok memnundu ve mutluydu. ‘Meslek Edinme Sürecine Matematiksel Bir Dokunuş Projesi” ile Matematik Bölümü öğrencilerimiz, Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine matematik dersi verdi. ‘Minik Eller Yıkansın; Fırçala Dişlerini Göster Gülüşlerini Projesi” ile Sağlık Yüksekokulu öğrencilerimiz ilkokul öğrencilerine el yıkama ve diş fırçalama eğitimi verdi. Saydığım projeler gibi birçok projede Üniversitemiz aktif olarak yer alıyor. Bir sonraki ziyaretinizi proje şeklinde organize edelim ve siz de burada bir faaliyet gerçekleştirin.”

Konuşmasında Üniversitemizin fiziki, idari ve akademik yapısı ile öğrencilere sunulan hizmetler ile ilgili de de bilgi veren Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, bu sene ilk defa Tıp Fakültemize öğrenci alınacağını kaydetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün konuşmasının ardından Damla Gönüllük Hareketi Üyeleri, deneyimlerini paylaştı.

Ziyaret sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Damla Gönüllülük Hareketi üyeleriyle hatıra fotoğrafı çekildi ve harekete mensup bir üye Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün yakasına rozet taktı.

Damla Kulübü Ziyaret KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
DAMLA KULÜBÜ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.