Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/06/2019 13:29:04 - 01/07/2019 13:29:04 - 12136 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Ufuk KÖROĞLU ve Emin Osman KOLÇAK'ın Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin TOYLAN'ın danışmanlığında ve Klaas Parlar Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş. sponsorluğunda yapmış oldukları “Beş Eksenli Lineer Aktüatör Tahrikli Robot Kol Manipülatörü ile Gripper Tasarımı ve Uygulaması” başlıklı proje, Makine İmalatı ve Otomotiv kategorisinde İstanbul Asya Bölge Sergisi’nde düzenlenen 2242-TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'nda ikincilik ödülü kazandı.  

Öğrencilerimiz bu proje ile Endüstri 4.0’ın vazgeçilmez ekipmanlarından olan robot manipülatörlerine yeni bir tahrik sistemi uyguladı ve daha uygun maliyetlerle daha fazla ağırlık taşıyabilen 5 eksenli robot manipülatörü geliştirdi. Tasarlamış oldukları robotun ucuna yine kendi tasarımları olan tutucuyu (gripper) bağlayarak, farklı paket boylarına sahip kutuları tek bir tutucu ile taşıyabilmeyi sağladılar.

Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin TOYLAN'ı kutlar, desteklerinden dolayı Klaas Parlar Otomotiv firması sahibi Kemal PARLAR'a teşekkür ederiz.

TÜBİTAK KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Tübitak 2.lik Ödülü
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.