Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/07/2019 11:40:53 - 08/07/2019 11:40:53 - 11490 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve 12 üniversitenin rektörlerinin yer aldığı “Rektörler Toplantısı”na katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet AKGÜL, misafir rektörlere hitaben yaptığı konuşmada; böylesine bir toplantıda üniversite rektörlerini Karaman’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek düzenlenen programın faydalı olması temennisinde bulundu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin kuruluşu ve gelişim süreci ile ilgili bilgilerin de aktarıldığı toplantı, Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal KUŞPINAR’ın “Mevlana Felsefesi” konulu sunumu ile devam etti. Prof. Dr. KUŞPINAR, sunumunda İslam dünyasında ve Batı Dünyasındaki düşünürlerin Mevlana ile ilgili sözlerinden kesitler aktararak, “Mevlana, İslam’ın engin ilim ve irfan hazinesini ve güzel ahlakını kendine özgü samimi ifadeleriyle aktaran sufi bir filozoftur” dedi.

Tematik Üniversite

Ana konusunun “Tematik Üniversite” olarak belirlendiği toplantıda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, ‘Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Projeleri’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ahi Evran Üniversitesinin ihtisaslaşma alanları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. KARAKAYA, “Üniversitemiz, bölgesel kalkınma odaklı tarım ve jeotermal alanda ihtisaslaşma misyonları olan bir üniversitedir. Bilimsel veriler sayesinde üniversitenin sektöre vermiş olduğu güven, yatırımcıya da olumlu yönde yansıyor. Amacımız ihtisaslaştığımız alanlarda edindiğimiz bilgileri sektörle paylaşarak bu bilgiyi yatırımcıların hizmetine sunmak” şeklinde konuştu.

Toplantı, hediye takdiminin ardından sona erdi.

Rektörler Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ, KMÜ’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN REKTÖRLER TOPLANTISINA KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.